VOLLE BAAN !!! (39)

Het was v.w.b. het weer al een mooie avond, maar de aanmeldingen van zes dames en drieendertig mannen maakten het zo mogelijk nog mooier en zorgde dus voor een volle wielerbaan aan de Bentincksdijk.

Aangezien Jarl diende te werken en Geo andere verplichtingen had, werden de aanwezige mannen vergezeld van Michelle Stummel voor de nodige ondersteuning en gelet de vele aanmeldingen was ze meer dan welkom.

Op het asfalt gebeurde het nodige, zoals uitvalspogingen, sprinten voor droppies en punten verdelen voor het groene trui-klassement. Het lukte halverwege de avond bijna een zevental om een ronde voorsprong te pakken, maar het opgelegde tempo bleek een tweetal vlak voor de aansluiting te machtig en ze dienden er vijf te laten lopen. De vijf jongemannen pakten een ronde voorsprong, hetgeen Sven Nijzing een extra punt opleverde, want inzet beloond.

Nadat de dames hadden afgesprint, was het de beurt aan het nog grote peloton. Hierbij ging het helaas in de bijna haakse bocht achter op de baan niet gewenst mis en lagen er een aantal renners op de baan of in de zachtere berm. Grootste slachtoffer bleek Kunkeler senior, die de nodige schaafplekken opliep en bijbehorende pijntjes. We wensen hem spoedige beterschap.

Hierdoor liep de sprint anders dan gewenst en lieten de vijf koplopers weten de sprint achterwege te laten en de punten te verdelen. De ”jury” kon zich hier prima in vinden.

De uitslagen staan opnieuw z.s.m. op de site en facebook.

Tot volgende week.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht