Peter Schulting boekt tweede zege.

Zaterdag in de 45e Ronde van Lexmond, voor elite-renners en beloften, was het Peddelaar Peter Schulting, die als eerste de eindstreep passeerde. Hij verwees de Haagse Letlander Martin Pluto naar de tweede plaats. Dit was voor hem de tweede overwinning van dit wielerseizoen. Op 18 maart was hij ook de snelste in de Omloop van de Houtse Linies. Dit was de negende zege van dit seizoen voor een renner van De Peddelaars, buiten de jeugd. Vorig jaar werd de eerste overwinning pas op 27 april behaald.

Zaterdag stond ook de klassieker Omloop door het land van Kleine Hein, op het programma, met start- en finishplaats De Meerdijk in Emmen. De nieuwelingen meisjes en juniorvrouwen, gingen gelijktijdig van start, met een peloton van 109 rensters. Een valpartij in het begin van de wedstrijd, was er de oorzaak van, dat het veld in drie groepen uiteen viel. De eerste groep bestond uit 22 rensters, met daarbij Lonneke Uneken namens De Peddelaars. Het gat met de tweede groep groeide uit, tot meer dan vier minuten. Het gelukte niemand, ondanks een paar vluchtpogingen, om weg te geraken uit de kopgroep, zodat de eindsprint uiteindelijk de beslissing moest brengen. Daarin was Daniek Hengeveld uit Nootdorp, als nieuweling meisje, duidelijk te snel voor de aanwezige juniorvrouwen. Ze werd hiermee de winnares van de wedstrijd voor nieuwelinge meisjes, wat een heel knappe prestatie is. Cathalijne Hoolwerf uit Eemdijk volgde als tweede en snelste juniorvrouw en hier was net geen podiumplaats voor de dappere Lonneke Uneken, met haar vierde plaats. Rosan Dekker was 26e bij de nieuwelingen meisjes, waar slechts 27 rensters de finish passeerden. Karlijn Koops kwam ook over de eindstreep, maar werd door de jury niet opgenomen in de uitslag. De nieuwelingen jongens, moesten 70 kilometer overbruggen en hier gingen 143 renners van start. Na zeven kilometer was het veld in drie groepen uiteen gevallen. In de eerste groep zaten 52 coureurs, die met succes hun voorsprong verdedigden. In deze kopgroep zat ook Maiko Timmer van De Peddelaars. Hij kon zich goed handhaven in het voorste gelid. Bij het opdraaien van het wielerparcours op ruim één kilometer voor de finish, werd er fel gestreden voor een goede positie voor de eindsprint. Hierbij raakten een aantal renners van de weg in de berm en verloren het contact met de groep. Ook Maiko Timmer was hiervan het slachtoffer. Hij zag niet hoe Bjarne Hemme uit Erica won, maar kwam als 43e over de eindstreep, na een goed gereden wedstrijd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht