Peter Schulting breekt vijf keer sleutelbeen.

Peter Schulting begon goed aan het nieuwe wielerseizoen en boekte reeds twee overwinningen en een aantal ereplaatsen. Nu is hij weer tijdelijk uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk. Dit al de vijfde keer, dat hem zoiets overkomt. Ook Joey van Rhee moet even rustig aandoen, met een knieblessure. Erg jammer voor deze succesvolle Peddelaars, maar hopelijk verloopt hun genezing voorspoedig.

Zaterdag werd de 27e Zuidenveldtour verreden, met de start in Dalen en finish in Nieuw Amsterdam. Hier kwam ook een ploeg met zeven renners van De Peddelaars aan het vertrek. Zij konden in deze internationale klassieker geen potten breken en kwamen niet over de eindstreep. Na een boeiende wedstrijd, met een erg spannende slotfase, was het Stef Krul uit het Friese Tjalleberd, die verdiend als eerste de finish passeerde. Vorig jaar mocht hij als derde ook mee op het erepodium. De winnaar van de Ster van Zwolle eerder dit jaar, Maarten van Trijp uit Bergen op Zoom, kwam een paar centimeter te kort voor de zege. Als derde kwam de Est Aksel Nommela over de finish. De winnaar van vorig jaar Rick Ottema werd nu 13e. Tijdens de koers werd hij getroffen door een lekke band, maar hij kon weer aansluiten bij het peloton. Van de 151 gestarte renners bereikten er slechts 39 de eindstreep.

In Hellendoorn stond de wielerronde van het Villapark op de kalender. Hier kwamen ook een aantal jeugdige Peddelaars aan het vertrek. Van hen werd Finn Hiemstra derde en Thomas Huitema en Flore de Groot finishten als vierde, net naast het erepodium. Juul Nagengast werd negende en Djuani van der Gouw kwam als 14e over de eindstreep. Voor de categorie nieuwelingen, was er startgelegenheid in het Zeeuwse Koewacht, waar de 12e Wim Hendriks Trofee op het programma stond. Hier bracht Peddelaar Maiko Timmer als 40e deze lastige wedstrijd tot een goed einde. In Heerde werd Erik Dekker bij de amateurs 21e. De ronde van Almelo voor junioren werd gewonnen door Jesse Morsink uit Enter. Niels Hoogeveen was met zijn 13e plaats de beste Peddelaar en Rick de Vries werd 22e. Bij de masters 40+ finishte Jan de Vries als achtste.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht