Twee zeges voor De Peddelaars in Assen.

Zondag stond de jeugdronde van Assen op het programma. Met zes podiumplaatsen was dat voor de renners van De Peddelaars een succesvol gebeuren. Mirthe Buurmeijer en Thomas Huitema wisten daar hun wedstrijd winnend af te sluiten en Ruud Junior Nagengast en Thom Berends kwamen als tweede over de eindstreep. Danny Turkstra en Djuani van der Gouw finishten als derde ook keurig op het erepodium. Verder waren er top tien klasseringen voor; Tsjisse Weening en Juul Nagengast als vierde, Naud Rusch en Loes Brouwer werden zevende, Mads de Roos werd achtste en voor Marthijn Berends was er een tiende plaats. Verder werd lisa Metselaar 13e, Rick Doornbos 15e en Manon Turkstra kwam als 18e over de finish. Ook was Assen de start- en finishplaats van de klassieker “Dorpenomloop door Drenthe”. Die werd gewonnen door de Amsterdammer Dion Beukeboom, die Yoeri Havik naar de tweede plaats verwees. Joey van Rhee werd heel knap derde, na een afwezigheid van zes weken. Jasper Bovenhuis volgde op een knappe vierde plaats en Rick Ottema werd 16e. Niek Deelstra bracht deze zware klassieker ook knap naar een goed einde met een 28e plaats. Zaterdag in de Warande jeugdronde van Oosterhout werd Mirthe Buurmeijer knap vierde. In het Limburgse Mechelen finishte Finn Hiemstra keurig als tweede in de Kleeberg Challenge.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht