De Peddelaars beste ploeg in Denemarken.

Twaalf jeugdrenners van De Peddelaars kwamen dit jaar aan de start van de Tour de Himmelfart in Denemarken. Deze wedstrijd bestond uit vijf etappes, waarna het eindklassement werd opgemaakt. De succesvolste Peddelaar was Mirthe Buurmeijer, met een vierde plaats. Bij de jeugd van 12 jaar kwamen vijf Peddelaars aan het vertrek. Zij zorgden voor een prachtige prestatie, door het ploegenklassement te winnen, met een voorsprong van drie minuten en zes seconden op de Deense equipe Herning CK. Individueel werd Ruud Junior Nagengast negende, Mads de Roos 11e, Marthijn Berends 15e,   Tsjisse Weening 20e en Danny Turkstra werd 28e bij de 12~jarigen. Nog een zestal jeugdige Peddelaars bracht deze wedstrijd tot een goed einde. Manon Turkstra werd 19e, Björn Hommes 24e, Lisa Metselaar 25e, Juul Nagengast 26e, Rick Doornbos 36e en Thijmen de Jonge finishte als 60e.

In de derde etappe van de Fleche du Sud, kwam Rick Ottema als zesde over de eindstreep.

Een zelfde klassering was er voor Patrick van der Duin in de Ronde van Noord Holland.

In de jeugdronde van Kampen, was er een tweede plaats voor Finn Hiemstra en Thomas Huitema finishte als derde ook op het erepodium. Djuani van der Gouw werd 11e in Kampen en Chris Offerein volgde op een 21e plaats.

De ronde van Overijssel werd zaterdag, na een knappe solo gewonnen door Piotr Havik (Gouda). Jasper Bovenhuis kwam als achtste over de eindstreep en Peter Lenderink werd 26e.

Na het seizoen bij de veldrijders, kwam Fleur Nagengast voor het eerst weer aan de start bij een wegwedstrijd. Dat gebeurde zaterdag in de Dorpenomloop van Aalburg. Zij finishte daar als 21e op tien seconden na de winnares Lorena Wiebes (Wilnes).

In de Flevo Tour voor nieuwelingen was er een 30e plaats voor Maiko Timmer. Bij de junioren werd Huub Deelstra 36e, Niels Hoogeveen 45e en Rick de Vries volgde op de 66e plaats.

In de Zuid Hollandse Eilanden Tour, kwam Niek Deelstra als 18e over de eindstreep.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht