DE PEDDELAARS PAKKEN VIER DISTRICTSTITELS

Pinkstermaandag is voor de KNWU, al geruime tijd de dag, dat er gestreden wordt om de kampioenschappen van de districten. Voor Noord werden die verreden in Gieten, op een parcours met veel wind. Voor De Peddelaars zijn deze kampioenschappen succesvol verlopen, met vier kampioenen.
Bij de junioren verschenen er zelfs twee Peddelaars op het erepodium. Gelijk na het vertrek ontstond er een kopgroep van zes renners, met daarbij Niels Hoogeveen en Huub Deelstra.  Deze groep van zes werd niet meer bedreigd door de achtervolgers, maar Huub Deelstra en Bodi del Grosso uit Eelde reden weg uit de kopgroep en bleven tot de finish aan de leiding. Niels Hoogeveen ondernam nog een moedige poging om aansluiting te vinden bij de twee leiders, maar hij bleef op slechts 15 seconden hangen. In de eindsprint was Huub Deelstra nipt de snelste en veroverde zo een fraaie districtstitel. Voor Niels Hoogeveen was er een knappe derde plaats. Rick de Vries bereikte als 19e de eindstreep.
Bij de juniorvrouwen was de titel ook voor een Peddelaar, door de een mooie zege van Lonneke Uneken. Hier werd Lois Timmer 13e.
Voor Maiko Timmer was er als vierde bij de nieuwelingen net geen plaats op het erepodium.
Bij de categorie elite mannen, kwam een groot rennersveld aan het vertrek. Al snel kozen twee Friese coureurs (Stef Krul en Martijn Dijkstra)  het hazenpad en zij bleven voor de meute uit rijden. Pas in de laatste twee kilometer kregen zij gezelschap van een jachtgroep, met Peddelaar Rick Ottema. Bij het ingaan van de laatste bocht passeerde hij de gedemarreerde Peter Merx (Warfhuizen) en reed onbedreigd naar de eindstreep. Patrick van der Duin, zorgde er met zijn derde plaats voor, dat ook hier twee Peddelaars op het erepodium verschenen. Rick Goeree werd 29e, Jan Essers 36e en Jan Dijkstra bereikte als 37e de finish.
Bij de beloften reden De Peddelaars dapper mee, maar een plaats op het erepodium  zat er niet in. Aron de Jong werd vijfde, Sebastian Vester zevende, Sven Nijzingh negende, Tom Wijkel tiende en Mitchel Steenhof finishte als 11e net buiten de top tien.
Bij de nieuwelingen meisjes was dat ook het geval. Hier werd Iris Offerein vijfde, Karlijn Koops zesde, Rosan Dekker achtste en Kirsten Hooge werd tiende.
Bij de vrouwen was er voor Fleur Nagengast als vierde ook net plaats op het erepodium.
Bij de amateurs werd Gert Mulderij vijfde, Arjen van Putten 16e en Mischa Groen bereikte als 30e de finish.
Emiel Kunkeler werd achtste bij de masters 50 plus.
In district Oost kwamen ook twee Peddelaars aan de start. Ze deden het bijzonder goed, want Joey van Rhee won de titel bij de categorie elite, voor zijn clubgenoot Peter Schulting die tweede werd.

In het Pinksterweekeinde waren er, buiten de districtskampioenschappen nog meer wielerwedstrijden waar renners van De Peddelaars aan de start verschenen. In de jeugdronde van Rotterdam won Thomas Huitema en Finn Hiemstra won de spurt van een kopgroep met drie renners in Enter. Daar werd Mirthe Buurmeijer tweede, door het winnen van de eindsprint van een groep van zes renners, die net geen aansluiting konden vinden met een eenzame vluchter. Jette de Groot werd derde in Enter, Tsjisse Weening en Bjorn Hommes finishten daar als tiende, Chris Offerein werd 16e en Rick Doornbos volgde als 19e.  In Moerdijk werd Jette de Groot derde, Thomas Huitema vijfde en Juul Nagengast negende.

De Omloop van de Kempen werd gewonnen door, Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland. Rick Ottema werd goede derde en Peter Schulting, die goed terug is na zijn sleutelbeenbreuk, werd zesde.

Voor Arjen van Putten was er een zevende plaats, bij de amateurs in Lieshout.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht