Rick Ottema wint Ronde van Limburg.

Zondag werd de noordelijke kampioen Rick Ottema, winnaar van de Ronde van Limburg. Hij was de snelste van een kopgroep, die uit drie renners bestond. Peter Schulting probeerde in de slotfase tevergeefs om aansluiting te vinden met het leidende trio, maar hij slaagde niet in zijn opzet. Zo moest hij tevreden zijn met een eervolle vierde plaats. Jasper Bovenhuis bereikte als 45e de eindstreep.

De jeugd reed zaterdag in Leeuwarden een wedstrijd in de noordelijke ICW-competitie. Daar waren de jonge Peddelaars oppermachtig bij de 12-jarigen. Daar kwamen vijf renners aan de leiding en dat waren alle vijf Peddelaars. Op de eindstreep was Mads de Roos  de snelste, voor Ruud Junior Nagengast en Tjisse Weening, die derde werd. Danny Turkstra volgde als vierde en Marthijn Berends werd vijfde. Bij de 14-jarigen was er een tweede plaats voor Juul Nagengast en volgde Rick Doornbos op de vierde plaats.

Vrijdag in de nacht van Hengelo, was de zege voor de plaatselijke favoriet Jelle Wolsink, bij de elite renners. Joey van Rhee werd knap tweede en Peter Schulting volgde als vijfde. Patrick van der Duin finishte als achtste en Jasper Bovenhuis werd 27e

Een aantal jeugdige Peddelaars reed zaterdag in Sittard – Geleen en kwamen daar tot goede prestaties. Mirthe Buurmeijer finishte daar als derde, door de sprint te winnen van de volgers, achter de twee koplopers. Flore de Groot volgde op de achtste plaats. Finn Hiemstra won in zijn wedstrijd de massaspurt en werd tevens leider in het Limburg-klassement. Thomas Huitema bereikte als 17e de eindstreep.

De beroepsrenners reden in België, de wedstrijd Turnhout – Heist op den Berg. Winnaar werd Emils Liepins uit Litouwen. Coen Vermeltfoort werd op zeven seconden 16e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht