Lonneke Uneken geselecteerd voor EK.

Peddelaar Lonneke Uneken is door de KNWU, geselecteerd voor deelname aan het EK op de weg.

Afbeeldingsresultaat voor lonneke uneken

Dat wordt op 14 juli verreden in het Tsjechische Zlin. Er wordt gereden op een heuvelachtig parcours en het wordt daardoor zeker een zware wedstrijd. Omdat er weinig mondiale wedstrijden zijn voor de juniorvrouwen, is niet bekend wat de kracht van de concurrentie is. Het is daarom een open strijd, waarin Lonneke Uneken zeker een belangrijke rol kan spelen.

In Nieuw-Roden werd de tweede etappe van de “Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier” verreden. De hitte en stevige wind maakten het extra zwaar. Een groep van 30 renners begon aan de slotfase en het gelukte Sipke Zijlstra uit Burgum, om weg te rijden bij zijn naaste belagers en hij bereikte solo winnend de eindstreep. Op tien seconden volgde Chiel Smit uit Zuidwolde als tweede. Jasper Bovenhuis was de beste Peddelaar met een derde plaats en Patrick van der Duin volgde als vierde. In het sprintklassement gaat Patrick van der Duin aan de leiding, met 33 punten.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht