Rick Ottema wint topcompetitie 2018.

Met zijn vijfde plaats in de klimtijdrit op de Camerig in Vaals, verzekerde Rick Ottema zich van de eindzege in de topcompetitie 2018.

https://alectocyclingteam.nl/wp-content/uploads/2016/06/Rick.jpgfoto van de Alecto stie

Helaas is hier dit jaar geen profcontract bij de ploeg van Roompot aan verbonden. Maar misschien vindt de succesvolle Peddelaar alsnog onderdak bij een andere profploeg. De tijdrit werd gewonnen door Jasper de Laat uit Moergestel. Buiten de topcompetitie won Rick Ottema dit seizoen al vijf wedstrijden waaronder de Ronde van Groningen. Er staat nog één wedstrijd op het programma van de topcompetitie, de Eurode Omloop op 9 september.  Daarin krijgt de winnaar 100 punten en daardoor is het gat met de leider niet meer te overbruggen. Rick Ottema heeft 390 punten en de nummer twee, Hartthijs de Vries (Kollum) volgt met 286 punten. In Zevenhuizen werd de derde etappe van de wielermeerdaagse Noordenveld – Westerkwartier verreden. De zege was voor Ronald Kuijer uit Donkerbroek en Patrick van der Duin finishte als tweede. Chiel Smit (Zuidwolde) werd achtste en Sebastian Vester was de tweede Peddelaar op de 15e plaats.

Aafke Soet is de tweede renster van De Peddelaars, die is geselecteerd voor het EK op de weg in Tsjechië. Eerder was dat al gebeurd met Lonneke Uneken bij de juniorvrouwen. Aafke Soet komt twee keer in actie bij de vrouwen onder 23 jaar. Op 12 juli start ze in de individuele tijdrit in Brno en twee dagen later vertrekt zij in de titelstrijd op de weg in Zlin.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht