Patrick van der Duin derde in De Wilp.

Zaterdagavond werd in De Wilp de finale verreden van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Deze laatste wedstrijd werd gewonnen door Andries Weening uit Kootstertille. Met zijn derde plaats was Patrick van der Duin, de succesvolste Peddelaar. Jan Dijkstra finishte als 15e.  In het algemeen eindklassement, was de eerste plaats voor Ronald Kruijer uit Donkerbroek met 594 punten. Ook nu was er een derde plaats voor Patrick van der Duin, met 497 punten. . Jan Dijkstra werd 19e in de eindstand en Jasper Bovenhuis volgde als 23e.

Voor de jeugd was er zaterdag startgelegenheid in Drachten, waar een wedstrijd in de Koga Noordelijke Wielercompetitie, op het programma stond. Daar waren er derde plaatsen voor de gebroeders Thom en Marthijn Berends, werd Rick Doornbos vijfde, Naud Rusch zevende, Vera Winnubst werd 11e en er waren 12e plaatsen voor; Rosalie Witsel, Manon Turkstra en Thijmen de Jonge.

De ronde van Markelo werd bij de elite – renners gewonnen door, Yannick Vrielink uit Zutphen. Joey van Rhee finishte op een zevende plaats.

De vijfde ronde van Twente voor junioren werd gewonnen door Adne Koster uit Roden. Hij was de snelste uit een kopgroep van vijf renners. Daar zat ook Peddelaar Huub Deelstra bij, die vijfde werd. Nog een drietal Peddelaars bracht deze klassieker tot een goed einde, met een klassering buiten de prijzen. Rick de Vries werd 57e, Niels Hoogeveen 59e en Rick Metselaar werd 67e. Bij de nieuwelingen won Loe van Belle uit Zoetermeer en hier werd Maiko Timmer 59e.

De Duitse Franziska Koch was de snelste bij de juniorvrouwen en daar finishte Lonneke Uneken, met haar vierde plaats net naast het erepodium. Lois Timmer kwam als 35e over de eindstreep. Iris de Boer uit Zaandam won de wedstrijd voor nieuwelingen meisjes. Beste Peddelaar was Rosan Dekker als vijfde, Karlijn Koops werd 16e en Iris Offerein finishte als 25e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht