Veel renners in 10e Omloop van Nijeveen.

Van rennerszijde is er weer een grote belangstelling voor de tiende Omloop van Nijeveen op vrijdag 13 juli. De aanmeldingen komen nog steeds binnen en zondag stonden er al 115 namen op de startlijst. Om 19.00 uur wordt vrijdag het vertreksein gegeven op de Tussenboersweg, in Nijeveen, waar ook de finish is. Er wordt gereden op een parkoers van 5200 meter, dat 20 keer moet worden afgelegd, zodat de totaal afstand 104 kilometer is. Er komt een sterk rennersveld aan de start, met o.a.; Jeff Vermeulen de sterke sprinter uit Exloo, de gebroeders Jasper en Robert Bovenhuis uit Staphorst, waarvan Robert momenteel in Zwolle woont, Joey van Rhee uit Nijverdal, de kampioen van district Oost. Ook Gerard Haasjes uit Staphorst, die zaterdag nog won in De Wilp gaat van start, net als Erik Dekker, de winnaar van de wereldbeker bij de profs en veelvoudig etappewinnaar in de Tour. De organisatie is in handen van het wielercomité Nijeveen en de WRV De Peddelaars. Alle ingrediënten zijn vrijdag aanwezig, om te zorgen voor een mooie wieleravond.

Een dag later, zaterdag 14 juli, staan voor de 34e keer de tijdritten van Nijeveen, op het programma. Er wordt weer gestreden om titels in het NK van de WFN (Wielerfederatie Nederland).  Zo gelden de Nijeveense tijdritten voor het tweede jaar, als het open nationaal kampioenschap tijdrijden voor de categorieën, vrije rijders, amateurs, sportklasse en masters (M/V). De deelnemers zijn verdeeld in de groepen; Heren 16 tot 40 jaar, Heren 40 tot 50 jaar en Heren 50 jaar en ouder. Dames 16 tot 35 jaar en Dames 35 jaar en ouder. Andere renners zijn ook van harte welkom, zoals de beloften, elite-renners en profs. Zij strijden dan niet mee voor een nationale titel. In verband met de wijzigingen komt de koppeltijdrit dit jaar te vervallen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht