Aafke Soet Europees kampioene tijdrijden. !!!!!!!!!

In het Tsjechische Brno, veroverde Aafke Soet de Europese titel tijdrijden, in de categorie beloften-vrouwen.

Dat zijn vrouwen in de leeftijd tot 23 jaar. In 2014 was de renster van De Peddelaars ook al eens Europees kampioene tijdrijden, bij de juniorvrouwen. Het zilver was nu voor de Duitse Lisa Klein, met een achterstand van ruim een volle minuut. Het brons ging naar de Tsjechische Nikola Noskova op één minuut en acht seconden. Aafke Soet is erg blij met haar titel en had wel gehoopt op een podiumplaats. Ze voelde zich sterk en onderweg ging alles voortvarend. Halverwege kreeg ze van de bondscoach te horen dat ze op dat moment de snelste was en dat gaf haar vertrouwen. Een prachtige prestatie van deze jonge Peddelaar.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht