De 54e EJCTA start maandag 30 juli.

De 54e editie van de European Junior Cycling Tour Assen, start maandag 30 juli en de finish is op zaterdag 4 augustus. Ook dit jaar is er weer een grote internationale deelname, met meer dan 800 renners uit 15 verschillende landen en verdeeld over 11 categorieën. Met 29 deelnemers is de Hoogeveense wielrenvereniging De Peddelaars, goed vertegenwoordigd in dit grote wielergebeuren. Maandag 30 juli wordt gestart met een proloog, op een parkoers van 1,7 kilometer in het Asserbos. De officiële opening is om 15.30 uur op de Brink in Assen, waar ook de eerste gele truien worden uitgereikt. Dinsdag volgt een criterium in Assen-Oost, met de start op de Vredeveldseweg. Een dag later staat de klassieker “Dwars door Drenthe” op het programma, met lastige stroken keien. De junioren starten in Gieten en finishen na 92,9 kilometer op het wielerparkoers op Stadsbroek in Assen. Donderdag 2 augustus is er een individuele tijdrit in Lieveren, gemeente Noordenveld. Een dag later volgt een omloop in Kostvlies, met weer een gedeelte met keien. Deze 54e EJCTA wordt afgesloten op zaterdag 4 augustus met een criterium in het Asserbos. De sluiting, met prijsuitreiking is om 15.30 uur, bij het wielerparkoers Stadsbroek.  Het is voor de jeugd een prachtig wielerevenement, met veel belangrijke elementen, voor hun verdere ontwikkeling als wielrenner. Ook een aantal succesvolle beroepsrenners, van dit moment, was ooit als jeugdrenner actief in de European Junior Cycling Tour Assen.                                                                                                      De Omloop van het Friese Ternaard, werd bij de junioren gewonnen door Steijn Lamberink uit Bergentheim. Succesvolste Peddelaar was Rick Metselaar als negende. Rick de Vries werd 15e en Antoine Kroezen finishte als 19e. In Kwintsheul won Johim Ariesen uit Rhenen. Peter Schulting kwam als tiende over de eindstreep. Patrick Bos (Deventer) won in Ochten, waar Chiel Smit achtste werd en Jasper Bovenhuis volgde als 12e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht