Peddelaarsjeugd sterk in Kloosterburen.

In het Groningse Kloosterburen werd zaterdag voor de 39e keer, een wielerwedstrijd georganiseerd. Met drie overwinningen en drie derde plaatsen, was de Peddelaarsjeugd daar erg succesvol. De drie winnaars waren; Mirthe Buurmeijer, Ruud Junior Nagengast en Thomas Huitema. De bronzen plekken waren voor; Flore de Groot, Finn Hiemstra en Danny Turkstra. Juul Nagengast finishte als vierde, Rick Doornbos werd zesde  en er waren achtste plaatsen voor, Mads de Roos en Djuani van der Gouw. Nog zeven jeugdige Peddelaars brachten deze wedstrijd tot een goed einde. Van hen werd Tsjisse Weening 11e, Chris Offerein 12e, Loes Brouwer 13e, Marthijn Berends 14e , Thijmen de Jonge 15e en 16e werden Joris de Vries en Manon Turkstra. De wedstrijd voor vrouwen werd gewonnen door Sanne Bouwmeester uit Westerbork. Hier finishte Fleur Nagengast met haar derde plaats ook op het erepodium. Lois Timmer finishte als 27e. Bij de amateurs en sportklasse werd Mischa Groen 21e.                                                                                                                         In de Lus van Roden, won Rick Pluimers uit Enter de wedstrijd voor junioren. Beste Peddelaar was Huub Deelstra met een vierde plaats en Rick de Vries kwam als 18e over de eindstreep. Bij de elite-renners was de eerste plaats voor  Adrie Lindeman uit Assen. Joey van Rhee finishte als zevende, Chiel Smit (Zuidwolde) werd 14e en Jasper Bovenhuis sloot als 49e deze wedstrijd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht