Lonneke Uneken wint proloog EJCTA.

De wielerzesdaagse EJCTA, European Junior Cycling Tour Assen, begon zoals gebruikelijk, met een proloog over 1,7 km in het Asserbos. Bij de juniorvrouwen was Peddelaar Lonneke Uneken de snelste en kreeg de eerste gele trui om haar schouders. Bij de 11-jarigen was er een derde plaats voor Thomas Huitema. De tweede etappe was een criterium in Assen-Oost, waar Thomas Huitema de winnaar werd, voor zijn clubgenoot Finn Hiemstra. Lonneke Uneken werd vijfde op 44 seconden van de winnares. Er was een kopgroep met vier rensters en die bouwden een knappe voorsprong op. Wel won Lonneke Uneken de spurt van het volgende peloton, maar dat was niet voldoende om de gele leiderstrui te mogen behouden. Die ging nu naar de Litouwse Akvile Gedraityte. Woensdag stond de klassieker “Dwars door Drenthe” op het programma. In die wedstrijd finishten zeven Peddelaars bij de eerste tien. Thomas Huitema kwam als eerste over de eindstreep in zijn wedstrijd en dat leverde hem de gele trui op. Lonneke Uneken werd in de massaspurt tweede, achter de Noorse Silje Mathisen. In het algemeen klassement bleef ze vijfde. Finn Hiemstra werd zevende in de klassieker en er waren achtste plaatsen voor; Mirthe Buurmeijer, Ruud Junior Nagengast en Bjorn Hommes. Flore de Groot finishte als negende ook in de top tien.

vaak mooie beelden op WRV de Peddelaars op Facebook   of op twitter is e.e.a. te volgen

Het criterium voor de profs in Boxmeer, werd gewonnen door Bram Tankink, voor Tom Dumoulin. Coen Vermeltfoort bereikte als 12e de eindstreep. Bij de amateurs werd Erik Dekker zevende. In het Brabantse Duizel, behaalde Peter Schulting zijn vierde zege van dit wielerseizoen. Hier werd Rick Ottema 12e. In Dedemsvaart was Imo de Pruijssenaere de la Woutijnse uit Utrecht de snelste.  Gert Mulderij was hier met zijn tweede plaats dicht bij zijn eerste seizoenzege. Mischa Groen finishte als 23e en René Mink van der Werf volgde als 29e.  Het profcriterium van Surhuisterveen, werd een prooi voor de Tourwinnaar Geraint Thomas. Hij was in de eindsprint sneller dan Tom Dumoulin. Hier finishten vijf Peddelaars bij de prijswinnaars. Rick Ottema werd negende, Peter Schulting 14e, Joey van Rhee 18e, Jasper Bovenhuis 19e en Patrick van der Duin finishte als 21e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht