Groen en wit voor De Peddelaars in EJCTA.

Zaterdag kwam er een eind aan de 54e editie van de European Junior Cycling Tour Assen. Dit was een zesdaags wielerevenement met meer dan 800 deelnemers uit 20 verschillende landen. Er werd gereden onder zonnige omstandigheden, wat veel vergde van de deelnemers. De renners van De Peddelaars hebben zich goed geweerd en waren nadrukkelijk aanwezig in het wedstrijdgebeuren. Ze wonnen vijf etappes en twee van hen hadden tijdelijk de gele leiderstrui om de schouders, dat waren Lonneke Uneken (juniorvrouwen) en Thomas Huitema bij de 11-jarigen. Zaterdag in het afsluitende criterium, was het Huub Deelstra, die de snelste was in de wedstrijd voor junioren. Er werd gestreden om drie verschillende truien, de gele voor het algemeen tijdklassement, de groene voor de punten en de witte voor het speciaal klassement, met o.a. de tijdritten. In twee hiervan was de eerste plaats voor een Peddelaar. Lonneke Uneken won de witte trui bij de juniorvrouwen (17-18-jarigen). Ruud Junior Nagengast kreeg in de eindstand de groene trui om de schouders bij de 12-jarigen. Finn Hiemstra was in het groene klassement derde bij de 11-jarigen en Rick de Vries was de derde junior in de strijd om het wit. In elke wedstrijd kwam het maximaal toelaatbare  aantal renners aan het vertrek. Dat zorgde voor een boeiend en spannend wedstrijdverloop. Dat de jeugdige Peddelaars hierin goed overeind bleven, blijkt uit het feit, dat ze zorgden voor 28 top tien klasseringen op de verschillende wedstrijdonderdelen. Bij de 11-jarigen, won net als vorig jaar Tyler Eijk, de kleinzoon van de bekende pianist Tonny Eijk. Op 17 seconde volgde hier Thomas Huitema als vierde. Bij de juniorvrouwen was de eerste plaats voor de Litouwse Akvile Gedraityte en hier werd Lonneke Uneken achtste op 1.20 min. In zijn totaliteit was het een prachtig sportevenement, zonder noemenswaardige ongevallen. De 55e editie start volgend jaar op 29 juli en hiervoor zijn de eerste aanmelding al weer binnen bij de organisatie.

 

vaak mooie beelden op WRV de Peddelaars op Facebook   of op twitter is e.e.a. te volgen

 

Peter Schulting is momenteel in goede vorm en zaterdag won hij de Global-Tour d’Oospel in het Brabantse Ospel, bij de elite renners. Voor Peter Schulting was dit de vijfde zege van dit wielerseizoen. In Heerlen won zoals verwacht Tom Dumoulin de wedstrijd voor beroepsrenners en hier finishte Peter Schulting als elfde. De ronde van Zutphen voor amateurs werd gewonnen door Martijn de Groot uit Gorinchem. Hier volgde Peddelaar Arjen van Putten als goede tweede.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht