Lonneke Uneken rijdt in 2019 voor Noorse ploeg.

De succesvolle Peddelaar, Lonneke Uneken gaat in het volgende wielerseizoen de kleuren verdedigen van de Noorse formatie, Hitec Products – Birk Sport. Ze gaat volgend jaar over van de juniorvrouwen, naar de categorie beloften, vrouwen tot 23 jaar.  Ze tekende een éénjarig contract. Het is een ploeg met vijf nationaliteiten, want naast acht Noorse rensters, is er ook plaats voor een Duitse, Italiaanse, Deense en minimaal twee Nederlandse rensters. Naast Lonneke Uneken, maakt ook Chanella Stougje de overstap naar de Noorse ploeg. Momenteel maakt ook de Nederlandse Nina Kessler deel uit van de ploeg, maar of zij blijft is nog niet zeker. Hitec is één van de oudste UCI-teams in het peloton en heeft voor komend jaar een mooie mix van jonge en ervaren rensters. Een prachtige uitdaging voor de talentvolle Lonneke Uneken, die hier erg blij mee is.

De 58e ronde van Heemskerk, werd bij de categorie elite-renners, gewonnen door Rick van Breda uit Den Helder. Peter Schulting finishte als tweede in deze wedstrijd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht