Elf keer top tien voor De Peddelaars in Rolde.

Zaterdag stond in Rolde een wielerwedstrijd voor de jeugd op het programma, in het kader van de Koga Noordelijke Wielercompetitie. De Peddelaars verschenen hier met 14 jeugdige wielrenners aan het vertrek. Ze maakten een sterke indruk, want elf van hen finishten in de top tien in Rolde. Er werden geen overwinningen behaald, maar Juul Nagengast en Thomas Huitema, kwamen met hun tweede plaatsen dicht in de buurt. Mirthe Buurmeijer veroverde als derde ook een plaats op het erepodium. Thom Berends en Danny Turkstra, kwamen als vierde over de eindstreep. Flore de Groot en Finn Hiemstra volgden op een vijfde plaats. Rick Doornbos werd zevende, Mads de Roos achtste. Manon Turkstra en Chris Offerein finishten als tiende. Marthijn Berends werd 14e, Tjisse Weening 19e en Thijmen de Jonge was de laatste Peddelaar op een 20e plaats. Heel voorzichtig werd zondag ook weer een start gemaakt met het veldrijden. Dat gebeurde in het Limburgse Mechelen en daar werd Björn Hommes 23e bij de nieuwelingen en Maiko Timmer 21e bij de junioren.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht