Peter Schulting wint Eurode Omloop.

Op een zeer selectief parkoers in Zuid Limburg, werd de Eurode Omloop verreden. Een wielerwedstrijd voor de categorie elite van de KNWU. Peter Schulting wist heel sterk deze wedstrijd op zijn naam te schrijven. In de slotfase reed hij weg bij zijn naaste belagers en bereikte solo winnend de finish in Kerkrade. Slechts 39 renners brachten deze wedstrijd tot een goed einde. Stef Krul uit Tjalleberd kwam als tweede over de eindstreep en Rick Ottema volgde op de 34e plaats.

In Reuver was startgelegenheid voor de jeugd en hier won Peddelaar Finn Hiemstra zijn wedstrijd.

De Omloop van de Bollenstreek voor amateurs, werd gewonnen door Tom de Vreede uit Pijnacker en hier werd Arjen van Putten 29e.

De Watersley Ladies Challenge, is een wieler-driedaagse voor juniorvrouwen. Hier kwam een sterk internationaal deelnemersveld, met 75 rensters, aan het vertrek. Vrijdag werd de eerste wedstrijd gewonnen door de Engelse Georgi Pfeiffer. Lonneke Uneken werd keurig achtste. Zaterdag werd de individuele tijdrit over 11,9 kilometer, gewonnen door de Nederlandse kampioene in deze discipline, Rozemarijn Ammerlaan uit De Rijp. Ook nu finishte Lonneke Uneken knap in de top tien, met een zevende plaats. Zondag op de slotdag, stond er een omloop van 67,2 kilometer op het programma. Hier was de zege voor de Zweedse Julia Borgström. Op 24 seconden passeerde Lonneke Uneken solo als vierde de eindstreep. Het algemeen klassement werd gewonnen door Georgi Pfeiffer (Eng). Rozemarijn Ammerlaan werd tweede en de derde plaats was voor Anna Docherty uit Engeland. Lonneke Uneken werd heel knap vierde in de totaalstand.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht