Zaterdag NCK wielrennen in Dronten.

Aanstaande zaterdag worden in polder rond Dronten de Nederlandse Clubkampioenschappen Wielrennen verreden. Hieraan wordt deelgenomen, door meer dan 1200 wielrenners. De start is op het Meerpaalplein in Dronten, waar ook de finish is. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal deelnemers met meer dan 20% gestegen. De gemeente Dronten en de KNWU, hebben de afgelopen week een contract getekend, waardoor dit kampioenschap ook in de komende jaren op daar zijn domicilie houdt.

Er wordt gereden in vier categorieën, A- elite renners, B- junioren en nieuwelingen, C- vrouwen en in de D-categorie rijdt de jeugd een officieus kampioenschap. De Peddelaars konden altijd een belangrijke rol spelen in deze titelstrijd. In 1968 werden zij als eerste noordelijke vereniging kampioen bij de amateurs, met de renners Jans en Wicher Vlot, Dirk Middelveld en Albert Hulzebosch. Later werden nog een aantal titels binnengehaald. Dit jaar wordt het een moeilijke opgave, want een groot aantal renners heeft voor hun sponsorploeg verplichtingen elders. In de A-categorie werden De Peddelaars vorig jaar 13e en een evenaring zou dit jaar een goede prestatie zijn. De junioren werden vorig jaar 11e en een top tien klassering behoort nu zeker tot de mogelijkheden. De vrouwen reden vorig jaar niet en dit jaar hoopt men mee te kunnen strijden voor een ereplaats. Voor de jeugd was er in 2017 een podiumplaats, met een derde plaats. Nu strijden ze weer mee voor een plaats op het podium. Het wordt zaterdag een lange wielerdag in Dronten, waar om 9.45 uur wordt gestart met het kampioenschap voor junioren.

 

NCK Dronten – Cat C – Peddelaars

In het WK tijdrijden voor de beloften, was er een knappe 16e plaats voor Pascal Eenkhoorn. In het Oostenrijkse Innsbruck ging hij goed van start, maar in de slotfase moest hij enig terrein prijsgeven. Kampioen werd de Deen Mikkel Bjerg, die zijn titel van vorig jaar prolongeerde.

Fleur Nagengast reed in het Amerikaanse Waterloo, de eerst veldrit uit de serie van negen, voor het wereldbekerklassement. Ze finishte als 11e achter de winnares Marianne Vos en was daarmee de derde vrouw in de categorie beloften.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht