De Peddelaars sterk in NCK.

De Peddelaars sterk in NCK.

Zaterdag was Dronten het middelpunt van het nationale wielrennen. Daar werd het NCK, Nederlands Club Kampioenschap verreden. Dit in de vorm van tijdritten, met clubploegen, verdeeld over vier verschillende categorieën. Op alle onderdelen verschenen De Peddelaars met een ploeg aan het vertrek.

De junioren gingen als eersten van start en daar ging de titel naar De Zwaluwen uit Almelo. De Peddelaars brachten de zevende tijd op de klokken, met Rick Metselaar, Niels Hoogeveen, Huub Deelstra en Rick de Vries. Hier kwamen 48 verenigingen aan de start en de zevende plaats was vier plaatsen beter, dan vorig jaar. De vrouwen reden ook een sterke wedstrijd en werden uiteindelijk 15e in een veld van 41 ploegen.

Lonneke Uneken, Meike Uiterwijk Winkel, Rosan Dekker en Iris Offerein, waren de vier rensters, die deze prestatie verwezenlijkten.

start bedrijven Team Mulderij & Partners

Bij de jeugd finishte de ploeg als negende, keurig in de top tien.  Onder weg hadden ze de pech, dat hun voorste renner een verkeerde afslag nam, waardoor kostbare tijd verloren ging. Om dan nog bij de eerste tien te finishen, is een erg mooie prestatie. De jeugdploeg bestond uit; Rick Doornbos, Bjorn Hommes, Juul Nagengast en Chris Offerein.

Bij de eliterenners bestond de ploeg uit zes renners. Door verplichtingen elders waren de beroepsrenners niet beschikbaar, maar daar hadden ook de andere verenigingen mee te kampen.

De Peddelaars startten met; Gert Mulderij, Sebastian Vester, Aron de Jong, Laurens van Embden, Sven Nijzingh en Jan Essers. Ook zij zorgden voor een erg goede prestatie, door de 15e tijd te realiseren uit een veld van 66 ploegen. In zijn totaliteit een erg goed kampioenschap voor De Peddelaars. Er was weer een sfeervol onderkomen voor elkaar gemaakt, met koffie, broodjes, soep en verder alles wat nodig was. Hier was iedereen welkom en daarmee toonden De Peddelaars weer hun ware gezicht en dat werd erg gewaardeerd door de aanwezigen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht