NCK 2018 in Dronten

Gisteren (29 september) werd het Nederlands Club Kampioenschap  gehouden in Dronten. Ik vind al jaren dit een heerlijk festijn en zeker als, zoals gisteren, het najaarszonnetje ook zijn best doet om de wielersport liefhebbers prettig te verwarmen. Het is mooi te constateren dat veel clubgenoten de weg naar Dronten gemaakt hebben om de prestaties van WRV leden mee te beleven.

In vier categorieën werd er gestreden om de nationale titels: jeugd – dames- junioren en Elite/Belofte. Ik weet dat niet elke renner tevreden is met zijn of haar prestatie tijdens dit evenement. Dat staat los van het feit dat ik beleefd heb dat iedereen gestreden heeft voor wat hij/ zij waard was op de deze dag.  Dat is sport.

De junioren waren de eersten die van start gingen. Ik had het genoegen om in de ploegleiders wagen achter de renners mee te kunnen. Ik heb dus kunnen zien hoe de renners hebben moeten afzien en de analyses tijdens de wedstrijd van de beide ploegleiders kunnen aanhoren.  “Nu moet hij van kop af, anders rijdt hij zich stuk….”. “Prima kopwerk “. “Ze rijden nog steeds boven de 50”. Natuurlijk waren er ook vragen tijdens de koers, waarom iets gebeurde zoals het gebeurde. De woede uitbarstingen die een ploegleiders wagen van een concurrerende ploeg veroorzaakt door onze renners duidelijk te blokkeren  ga ik maar niet vermelden. Die komen niet door de censuur…… De junioren reden naar een zevende eindtijd.

De dames  hebben een 15 plek weten te bemachtigen. Een prima prestatie als je beseft dat er twee nieuwelingen dames aan de start stonden.

De jeugd wist een negende plek op te eisen  in het jonge geweld. Daar was ook wel sprake van enige teleurstelling.  “Er had meer ingezeten……”waren woorden die ik opving. Ze zijn nog jong genoeg om te leren.

 

De Elite/belofte renners hebben net als de dames een 15 plaats behaald. Kijk je naar de deelnemers in de verschillende ploegen dan hebben onze renners het op moeten nemen tegen gevestigde profs. Dan is dit een plaats waar je content mee moet zijn voor dat moment.

Tussendoor nam een ploeg van Mulderij en Partners nog deel aan de bedrijven competitie. Zij wisten en 14 plaats te bemachtigen.

In de overall ranking van de teams hebben wij een zesde plaats veroverd.  Niet slecht , zeg ik dan.

Alle renners hebben prestaties geleverd voor wat ze waard waren en ook om tevreden mee te zijn. Ook prestaties waar ruimte in zit om deze volgend jaar te verbeteren. Een heerlijke uitdaging waar een jaar aan gewerkt kan worden.

 

Met vriendelijke groet,

Steven Berends

voorzitter

<< Terug naar het nieuwsoverzicht