Seizoen veldrijden 2018 is begonnen.

Met het NCK in Dronten, is voor velen het wielerseizoen op de weg afgesloten. Langzaam maar zeker wordt er gestart met het veldrijden. In het Amerikaanse Iowa City, stond de tweede veldrit, die deel uitmaakt van het wereldbeker –klassement, op het programma. Bij de mannen was net als vorige week in Waterloo, de zege voor de Belg Toon Aerts. Op het door de vele regen, zware parkoers was hij 52 seconden sneller, dan de regerende wereldkampioen Wout van Aert (B.).

Bij de vrouwen was de Amerikaanse Kaitlin Keough de snelste. Beste Nederlandse was Marianne Vos op een derde plaats. Fleur Nagengast finishte als 17e in deze wedstrijd en was daarmee derde bij de beloften, (vrouwen tot 23 jaar). In de tussenstand voor de wereldbeker, bezet ze in deze categorie ook de derde plaats. De volgende WB-wedstrijd is op 22 oktober in Koksijde (B.). In ons land stond de 9e Grote Prijs Cees Sint Nicolaas van Dordtrecht, op het programma.

Bij de masters 40+ verscheen voor het eerst sinds vele jaren, ook Rudie Nagengast weer aan de start.

Afbeeldingsresultaat voor Rudi Nagengast

Ondanks dat hij niet geheel fit was, ging hij de strijd aan. Hij bracht de wedstrijd tot een goed einde en finishte als 44e.

Zijn zoon Juul reed voor het eerst bij de categorie nieuwelingen en werd 28e. Rick Doornbos was ook eerstejaars nieuweling en volgde als 48e. Maiko Timmer werd 18e in de wedstrijd voor junioren.

Voor Jens Dekker is het veldritseizoen slecht begonnen, met een lelijke val een paar weken geleden in Gerardsbergen. Hij hield daar een pijnlijke schouder aan over en kan voorlopig nog niet opnieuw beginnen. Op zondag 14 oktober staat de Super Prestige veldrit van Gieten, op de agenda.

In de laatste wedstrijd van de Forte MTB Zomercup 2018 in Gasselte, werd Mirthe Buurmeijer tweede bij de 8-jarige meisjes.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen

In de ronde van Midden Brabant, was er een 21e plaats voor Peter Schulting.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht