Super Prestige veldrit Gieten op zondag 14 oktober.

Op zondag 14 oktober wordt op het fraaie parkoers aan de Nijslootsweg in Gieten, de 43e editie van de internationale Super Prestige veldrit van Gieten georganiseerd. Hiermee heeft Gieten de oudste internationale veldrit van ons land. Alle wereldtoppers in het veldrijden, komen dit jaar weer naar Gieten.  Met bij de beroepsrenners het duel tussen Mathieu van der Poel en de regerende wereldkampioen de Belg Wout van Aert. Ten opzichte van vorig jaar, heeft het parkoers een paar aanpassingen gekregen met o.a. trap, waardoor de deelnemers een keer extra van de fiets moeten. Het parkoers heeft een lengte van 2650 meter en is voor het publiek goed overzichtelijk. Er staan meer dan 300 namen op de deelnemerslijst en die komen uit 12 verschillende landen. De wedstrijd behoort tot de categorie 1 en de Beheersraad van de Superprestige is recentelijk overgenomen door Flanders Classics. De organisator van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, De Brabantse Pijl en Omloop het Nieuwsblad. Het programma bestaat zondag 14 oktober weer uit vijf wedstrijden, met als eerste start om 10.30 uur voor de nieuwelingen. De nieuwelingen-meisjes volgen om 10.32 uur en de junioren gaan om 11.50 uur van start. Het middagprogramma begint om 13.40 uur, met de Super Prestige Ladies Trophy en de elite renners en beloften sluiten de dag af en beginnen om 15.00 uur. Er komen drie regerende wereldkampioenen aan het vertrek, die alle drie uit België komen. Wout van Aert (beroepsrenners), Eli Iserbyt (beloften) en Sanne Cant bij de vrouwen. In alle vijf de wedstrijden, zijn De Peddelaars present en zij zullen ook in dit sterke internationale gezelschap, mee strijden voor een topklassering. In de openingswedstrijd voor de categorie nieuwelingen, komen vijf jonge Peddelaars aan het vertrek, met Rick Doornbos, Björn Hommes, Juul Nagengast, Chris Offerein en Mees Steenbergen. Bij de nieuwelingen meisjes starten; Karlijn Koops, Iris Offerein en Manon Turkstra. Maiko Timmer verdedigt de peddelaarskleuren bij de junioren. Fleur Nagengast doet dat bij de vrouwen, als belofte die gelijktijdig van start gaan. Dat doet Jens Dekker bij de beroepsrenners, waar hij bij de beloften start. Momenteel kampt Jens nog met een schouderblessure, maar hij hoopt zondag 14 oktober toch te kunnen starten. Naast een spannende strijd bij de elite renners, met de wereldtop, belooft het bij de vrouwen ook erg boeiend te worden. Dit mede door het deelnemen van Marianne Vos, de oud-wereldkampioene. Zij wil dit veldritseizoen meer wedstrijden rijden en won al de eerste WB-wedstrijd in het Amerikaanse Waterloo. Een nieuw element in de wedstrijden is, dat er een flinke premie is te winnen, bij de eerste doorkomst na de eerste ronde. Tijdens deze 43e editie van de SP-veldrit, zet de provincie Drenthe (OpFietse), de mensen die als vrijwilliger dienst hebben gedaan, bij een Drents fietsevenement, in het zonnetje. Zij krijgen een gratis toegangsbewijs en een bedankje. Er worden enige honderden vrijwilligers verwacht, die door gedeputeerde Hen Jumelet in het zonnetje worden gezet. Ook is er voor entertainment op het parkoers gezorgd en zijn er drie grote tv-schermen geplaatst, waarop men de wedstrijd optimaal kan volgen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht