Jens Dekker boekt eerste veldritzege.

In het Belgische Ronse – Kluisbergen, boekte Jens Dekker heel knap, zijn eerste overwinning van dit seizoen, in een veldrit voor de categorie beloften.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, staande mensen

In een veld van 39 renners had hij een moeizame start, maar hij kreeg al snel het juiste ritme te pakken en toen ging het voortreffelijk. In de slotfase drongen de Belgen nog aan, maar Jens Dekker bleef rustig en passeerde als eerste de eindstreep. De Belg Lander Loockx werd tweede, op vijf seconden en de derde plaats op het erepodium was voor diens landgenoot Yentl Bekaert.

Fleur Nagengast kwam in haar wedstrijd ten val en moest daardoor de wedstrijd voortijdig verlaten. Zondag zijn deze twee jonge Peddelaars actief in de Super Prestige-veldrit van Gieten. Bij de beroepsrenners was de zege voor Mathieu van der Poel, die evenals een dag eerder in Meulebeke, wereldkampioen Wout van Aert, naar de tweede plaats verwees.

In de veldrit van Gouda, werd in de categorie masters 40+, de wedstrijd gewonnen door Maikel Govaarts uit Drunen. Erik Dekker finishte als vijfde.

De 10e veldrit van Montfoort, werd bij de nieuwelingen gewonnen door Joris Reinderink uit Ruurlo. Vijf Peddelaars brachten deze wedstrijd ook tot een goed einde. Van hen was Bjorn Hommes het succesvolst, met een 12e plaats. Juul Nagengast volgde als 14e, Rick Doornbos werd 31e, Mees Steenbergen 35e en Chris Offerein finishte als 49e. Bij de nieuwelingen meisjes was de eerste plaats voor Isa Nomden uit Hattem. Hier was Karlijn Koops de beste Peddelaar op een zesde plaats. Iris Offerein werd achtste en Manon Turkstra finishte als 13e. In de wedstrijd voor masters 40+, was de eerste plaats voor Edwin Raats uit Helmond.  Erik Dekker finishte als vierde net naast het erepodium. Rudi Nagengast bracht als 29e de wedstrijd ook tot een goed einde.

Er werd ook nog op de weg gereden, met in België de Zwevezelekoers, over 153,6 kilometer. Hier boekte Peter Schulting heel fraai, zijn tiende zege van dit jaar op de weg. Hij bereikte solo de eindstreep, met een voorsprong van 17 seconden. Jasper Bovenhuis werd 71e op tien minuten van de winnaar.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht