De Peddelaars sterk in eigen veldrit.

Zondag stond de GeldXpert jeugdveldrit van Hoogeveen op de wielerkalender. Het werd een in alle opzichten geslaagde wielerdag, met prachtige en spannende wedstrijden. Er was vooral ’s morgens een grote publieke belangstelling, die de deelnemers luid aanmoedigden. In de allereerst wedstrijd was het gelijk raak voor de organiserende vereniging, met een mooie zege voor Flore de Groot. Het deelnemersveld viel totaal uiteen en Flore de Groot bereikte solo winnend de eindstreep. Haar clubgenoten, Luuk Buiten en Vera Winnubst werden zevende en negende. Bij de 9-jarigen werd het een Brabants onderonsje, met een eerste plaats voor Raf Bastiaansen uit Sprundel en Beer van Beurden uit Eindhoven finishte als tweede. Met haar derde plaats was Mirthe Buurmeijer de beste Peddelaar en het eerste meisje. Thom Berends volgde op de zevende plaats, ook keurig in de top tien. De wedstrijd voor de 10-jarigen werd een prooi voor, Stef de Bruijn uit Oud-Beijerland. Hier finishte Naud Rusch als 12e. De volgende wedstrijd werd gewonnen door Cas Timmermans uit Wageningen en hier werd Djuani van der Gouw 22e. Boris van der Voort uit Kwintsheul was de snelste bij de 12-jarigen. Thomas Huitema zorgde er met een keurige derde plaats voor, dat er hier ook een Peddelaar op het erepodium verscheen. Finn Hiemstra had in de eerst ronde problemen met zijn ketting en zag het gehele veld aan hem voorbij gaan. Dapper begon hij aan zijn inhaalwedstrijd en hij zou uiteindelijk toch nog heel knap als vijfde de eindstreep passeren. Bij de 13-jarigen waren De Peddelaars prominent aanwezig. Vanaf het begin streed Ruud Junior Nagengast samen met Keije Solen uit Zwolle, om de eerste plaats. De laatste won, zodat Ruud Junior Nagengast tweede werd. Mads de Roos en Danny Turkstra reden ook een sterke wedstrijd en werden respectievelijk vierde en zesde.  Tsjisse Weening finishte als 22e en Joris de Vries werd 26e. Hij is nog maar kort begonnen met het wielrennen en is nog een beetje vreemd in het vak. In oudste categorie, de 14-jarigen, was de zege voor Jelte Jochems uit Putten. Hij moest lang het gezelschap dulden van Guus van den Eijnden uit Gemert, maar die viel door pech terug. Hij passeerde uiteindelijk toch nog als derde de eindstreep. Het was mooie wielerdag, waar de aanwezige EHBO-ers werkeloos bleven, zondag in Hoogeveen.                                                                                        In het Belgische Boom werd zaterdag de tweede wedstrijd voor het Super Prestige-klassement verreden. Bij de vrouwen finishte Fleur Nagengast als 13e en was daarmee de derde vrouw in de categorie beloften. Bij de nieuwelingen won de Belg Aaron Dockx en finishte Björn Hommes heel knap als achtste. In Zaltbommel was ook een veldrit en daar werd Iris Offerein goede vijfde bij de categorie nieuwelingen – meisjes. Manon Turkstra werd 24e in die wedstrijd. In de wedstrijd voor nieuwelingen jongens, werd Juul Nagengast 18e, Rick Doornbos 36e en Chris Offerein 50e. Maiko Timmer was zevende bij de junioren en Erik Dekker 22e bij de elite-amateurs en sportklasse. De wereldbeker-wedstrijd in Bern werd bij de vrouwen gewonnen door Marianne Vos en Fleur Nagengast werd daar 27e.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht