Dekker en De Roos winnen in Alphen.

Zaterdag stond de veldrit “Dwars door ’t zand” in het Brabantse Alphen op de wielerkalender. Daar werden door de renners van De Peddelaars twee overwinningen behaald. Mads de Roos won solo bij de jeugd, met een voorsprong van 15 seconden. In deze wedstrijd werd Danny Turkstra negende evenals Mirthe Buurmeijer bij de 9-jarigen. Bij de masters 40+ was het Erik Dekker, die als eerste de eindstreep passeerde. In Neede werd het kampioenschap voor de regio’s Noord en Oost betwist. Daar waren twee podiumplaatsen voor De Peddelaars. Maiko Timmer finishte als tweede bij de junioren en Iris Offerein werd knap derde bij de nieuwelingen-meisjes. Daar werd Karlijn Koops zevende en Manon Turkstra volgde als tiende. In de wedstrijd voor de categorie nieuwelingen werd Björn Hommes keurig zesde en ook Juul Nagengast finishte als achtste bij de top tien. Rick Doornbos werd 18e, Chris Offerein 20e en Mees Steenbergen 27e. Bij de elite en beloften kwam Rick de Vries als zevende over de finish. In de wedstrijd voor 50+ finishte Rudi Nagengast als 15e en werd Jan de Vries 20e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht