Vier podiumplaatsen voor De Peddelaarsjeugd.

Zondag werd op het sportpark De Sumpel in Almelo een nationale veldrit verreden. Bij de categorie jeugd, waren De Peddelaars weer dominant aanwezig, met vier plaatsen op het erepodium. Flore de Groot mocht als winnares plaatsnemen op de hoogste trede en Ruud Junior Nagengast finishte als tweede. Derde plaatsen waren er voor Mirthe Buurmeijer en Finn Hiemstra. Drie keer finishte een Peddelaar als vierde net naast het erepodium en dat waren; Luuk Buiten, Thom Berends en Thomas Huitema. Danny Turkstra kwam als vijfde over de eindstreep, direct gevolgd door Mads de Roos als zesde en Tsjisse Weening werd 15e in Almelo. In de wedstrijd voor nieuwelingen werd Juul Nagengast negende, Rick Doornbos 15e en Chris Offerein 19e. Bij de nieuwelingen meisjes finishte Iris Offerein als vijfde en werd Karlijn Koops 11e. Bij de junioren was er voor Maiko Timmer als derde een podiumplaats. Erik Dekker kon zijn overwinning van een dag eerder geen vervolg geven en finishte nu als tweede in Almelo op 10 seconden van de winnaar Maarten Nijland (Hengelo).

In het Belgische Ruddervoorde, stond de derde veldrit uit de reeks van acht, voor het Super Prestige-klassement, op het programma. Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Marianne Vos, die haar landgenote Annemarie Worst naar de tweede plaats verwees. Fleur Nagengast finishte als 12e op 8 seconden van de top tien. In de tussenstand bij de beloften (vrouwen tot 23 jaar), bezet ze de tweede plaats met 21 punten, achter Ceylin del Carmen Alvarado (Rotterdam) met 22 punten. Jens Dekker moest met rugklachten de wedstrijd voortijdig verlaten. Een dag eerder was hij nog 13e tussen de profs in Neerpelt. De vierde SP-veldrit is op 11 november in Gavere (B.).

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht