Brons voor Erik Dekker en Fleur Nagengast op EK.

 

In het afgelopen weekeinde werden de Europese kampioenschappen veldrijden verreden in het Brabantse Rosmalen bij ’s Hertogenbosch. Voor Nederland werd het een succesvol kampioenschap, mede doordat Mathieu van der Poel zijn titel bij de profs prolongeerde en de winst van Annemarie Worst bij de vrouwen. Erik Dekker reed bij de masters in de leeftijd 45-49 jaar. De titel was daar voor de Slowaak Milan Bareny en Erik Dekker finishte als derde, net twee seconden voor de Belg Arne Daelmans. Een mooie prestatie van Erik Dekker, die zo ook plaats mocht nemen op het erepodium. In de kampioensrit voor beloften vrouwen, werd het een Nederlandse aangelegenheid. Vanaf het begin ging de Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado aan de leiding. Ze werd solo gevolgd door haar landgenote Inge van der Heijden en daar achter reed ook alleen Fleur Nagengast. Deze situatie bleef tot aan de verlossende eindstreep ongewijzigd. Zo finishte Fleur Nagengast, ook knap op een derde plaats en kreeg ze de bronzen medaille omgehangen op het erepodium. Voor haar was dit het maximaal haalbare deze dag. Bij de beloften mannen reed Jens Dekker een goede wedstrijd en finishte als tweede Nederlander op de negende plaats. De Europese titel was voor de Engelsman Tom Pidcock, die de Belg Eli Iserbyt naar de tweede plaats verwees, met een achterstand van 30 seconden. De jeugd van De Peddelaars, was zaterdag present in Dordrecht en zondag werd er gereden in Hilversum. Voor Ruud Junior Nagengast was het een bijzonder succesvol weekeinde, met een zege in Hilversum en een tweede plaats in Dordrecht. Thomas Huitema (4e) en Danny Turkstra (8e) finishten ook knap in de top tien in Dordrecht, waar Mads de Roos 18e werd. In Hilversum zorgde Flore de Groot voor de tweede Peddelaars overwinning. Daar waren ook top tien klasseringen voor; Finn Hiemstra 2e, Mads de Roos 3e, Mirthe Buurmeijer 4e, Danny Turkstra 7e, en Thom Berends als 8e. Tsjisse Weening finishte als 14e in Hilversum.

 

Coen Vermeltfoort naar Alecto.

Coen Vermeltfoort zag zijn contract, na de fusie met de Belgische formatie, Charles Crelan, bij Roompot – Nederlandse Loterij, niet verlengd worden. Hij ging op zoek naar een nieuwe ploeg en vond die bij het, continentale team van Alecto, het vroegere Baby Dump. Coen Vermeltfoort reed eerder al op het continentale niveau, bij de opleidingsploeg van de Rabobank ( 4 jaar) en De Rijke ook vier jaar. Hij wil zich volgend jaar voornamelijk richten op de UCI-wedstrijden. Hij denkt in deze wedstrijden, zeker nog voor de zege te kunnen gaan.

 

Zaterdag Sint Maartencross in Orvelte

Op het Landal GreenParks Orveltermarke, wordt aanstaande zaterdag, een veldrit voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar verreden. De organisatie is in handen van de WRV De Peddelaars. Er verschijnen ruim 100 renners aan het vertrek en daarbij is de organiserende vereniging met 15 coureurs, goed vertegenwoordigd. De eerste start is om 11.00 uur op een mooi veldritparkoers. Er zal zoals altijd weer fel worden gestreden voor de mooie ereprijzen. Alle ingrediënten zijn aanwezig, om er een mooie wielerdag van te maken aanstaande zaterdag in Orvelte.Zaterdag werd in Zevenhuizen de eerste wedstrijd van ICW Noord Wintercompetitie 2018-2019 verreden. Bij de 8-jarige meisjes was Vera Winnbust uit Hoogeveen de enige deelneemster. Bij de jeugd van 11 en 12 jaar werd Djuani van der Gouw vijfde en bij de 13 en 14-jarigen, won Tsjisse Weening en finishte Jip Kerssies als tweede. Bij de junioren was er ook een Peddelaarszege, met Maiko Timmer en hier werd Antoine Kroezen zesde. Manon Turkstra werd tweede bij de nieuwelingen meisjes. In de MTB-wedstrijd voor nieuwelingen werd Chris Offerein vijfde.

Luc Reinds.

 

 

<< Terug naar het nieuwsoverzicht