Fleur Nagengast tweede in SP-klassement.

In het Belgische Asper-Gavere, werd zondag de vierde wedstrijd voor het Telenet Super Prestige-klassement verreden. Hier verscheen Fleur Nagengast aan het vertrek, in de wedstrijd voor beloften (tot 23 jaar), die gelijk met de reguliere vrouwenwedstrijd, van start gingen. De totale wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.  Met haar zevende plaats was Ceylin del Carmen Alvarado (Rotterdam), de eerste belofte.

Afbeeldingsresultaat voor fleur nagengast
bron Elsevier

Fleur Nagengast kwam keurig als 12e over de eindstreep en was daarmee de tweede belofte. De tussenstand na vier wedstrijden bij de beloften is, 1. Ceylin del Carmen Alvarado met 30 punten, tweede is Fleur Nagengast met 28 punten en de derde plaats is ook voor een Nederlandse, Inge van der Heijden met een totaal van 16 punten. De volgende wedstrijd is op 12 december in Zonhoven (B.).

Bij de profs won Mathieu van der Poel, net als de voorgaande drie ook deze wedstrijd en gaat met een maximum van 60 punten aan de leiding. Jens Dekker kampt nog steeds met een knieblessure en verscheen niet aan de start.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht