Fleur Nagengast en Jens Dekker in selectie voor WB.

Zaterdag is in het Tsjechische Tabor een veldrit, die meetelt voor het Wereldbeker klassement. Nederland is hier met 29 renners sterk vertegenwoordigd. Bondscoach Gerben de Knegt maakte maandagmiddag zijn selectie bekend en hierbij zijn ook Fleur Nagengast en Jens Dekker van de partij. Fleur Nagengast reed zondag een sterke wedstrijd voor het Super Prestige-klassement in het Belgische Gavere. Hier was Jens Dekker door een knieblessure niet aanwezig. Nu is de blessure zover hersteld, dat hij zondag de strijd aangaat in de wedstrijd voor het Wereldbeker klassement.

foto Gerrit Boer 140115 10 km. Fluitenberg: Jens Dekker wielrenner/veldrijder

In de veldrit van Tilburg, was er een tiende plaats  voor Bjorn Hommes bij de categorie nieuwelingen. Rick Doornbos kwam daar als 20e over de finish. Bij de jeugd was er een eerste plaats voor Peddelaar Finn Hiemstra.

In Groningen werd de tweede wedstrijd van de ICW Noord Wintercompetitie verreden. Daar won Patrick van der Duin de veldrit voor heren. Bij de jeugd 13-14 jaar, won Jip Kerssies en volgde Tsjisse Weening als goede tweede. In de MTB wedstrijd voor nieuwelingen werd Chris Offerein tweede.

 

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht