Erik Dekker wint ook in Hilversum.

Zaterdag was er voor de veldrijders startgelegenheid in Hilversum. Daar was in de wedstrijd voor master 40+ de zege voor Erik Dekker. Hij verwees Maikel Govaerts uit Drunen naar de tweede plaats en de plaatselijke favoriet Micha de Vries, mocht als derde mee op het erepodium. Rudi Nagengast bracht deze sterk bezette wedstrijd als 31e ook tot een goed einde. Bij de nieuwelingen won Tibor del Grosso uit Eelde. Beste Peddelaar was Juul Nagengast als 12e. Bjorn Hommes werd 17e, Mees Steenbergen 30e, Chris Offerein 35e en Rick Doornbos volgde als 36e. In de wedstrijd voor junioren finishte Maiko Timmer als negende. Bij de nieuwelingen meisjes werd Iris Offerein 11e, Rosan Dekker 23e en Manon Turkstra 25e. In de veldrit van Woerden, verschenen bij de jeugd zeven Peddelaars aan het vertrek. Zij veroverden drie podiumplaatsen, maar een eerste plaats zat er niet in. Met zijn tweede plaats was Finn Hiemstra het succesvolst. Thomas Huitema en Ruud Junior Nagengast, mochten als derde ook mee op het erepodium. Dat gelukte een zieke Flore de Groot net niet, met een vierde plaats. Mirthe Buurmeijer had haar dag niet en werd zevende, net als Thom Berends, die als 12e finishte. Danny Turkstra, moest op de achterste rij starten en aanvankelijk werkte hij zich goed naar voren, maar viel later terug naar een 16e plaats.

In het Tsjechische Tabor stond de vierde wereldbeker veldrit, uit de serie van negen op het programma. Daar waren de Nederlandse veldrijders weer duidelijk aanwezig. Bij de vrouwen won Lucinda Brand (Rotterdam) en werd de Nederlandse kampioene Annemarie Worst tweede. Fleur Nagengast kwam als 14e over de eindstreep en was daarmee tweede in de categorie beloften – vrouwen. Daarin moet ze haar landgenote Ceylin del Carmen Salvarado uit Rotterdam, voor laten gaan. Marianne Vos startte niet, maar behield wel de leiding in het tussenklassement, met een totaal van 225 punten. De wereldkampioene Sanne Cant (B.) volgt als tweede met 207 punten.  Jens Dekker, die tijdens het EK, zijn knie heeft gestoten, kwam niet aan de start in Tabor. De blessure neemt steeds ergere vorm aan en het is niet zeker, dat hij dit seizoen nog weer aan de start verschijnt. Bij de beroepsrenners was Mathieu van der Poel weer de sterkste en boekte hier zijn tiende overwinning van dit seizoen. De tweede plaats was voor de Belg Michael Vanthourenhout, die de Nederlander Lars van der Haar naar de derde plaats verwees.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht