Fleur Nagengast top tien in WB-veldrit.

Na de prachtige derde plaats van Jens Dekker bij de beloften, was Fleur Nagengast zondag de tweede Peddelaar, die voor een opmerkelijke prestatie zorgde in de wereldbeker-veldrit in het Belgische Koksijde. Dit was de vijfde wedstrijd voor het WB-klassement. Ze startte in een gezamenlijke wedstrijd met de categorie vrouwen, als belofte (tot 23 jaar).

Fleur Nagengast behaalde in Koksijde de tiende plaats (foto: Archief RTV Drenthe)

foto RTV Drenthe

In het grote internationale veld kwam ze na de eerste ronde als 17e door. Ze handhaafde zich dapper en reed een goede wedstrijd. Langzaam maar zeker kwam ze verder naar voren en passeerde uiteindelijk als tiende de eindstreep, door in de eindspurt de Belgische Loes Sels voor te blijven. Winnares werd Denise Betsema en dit was voor de Texelse haar eerste WB -zege en haar zesde van dit seizoen. Bij de profs was Mathieu van der Poel weer een klasse apart. Bijna gelijk uit het vertrek, nam hij de leiding en stond die niet meer af en boekte hier zijn 13e zege van dit seizoen. Voorlopig gaat hij 14 dagen naar Spanje, om te trainen en vakantie te houden. Wereldkampioen Wout van Aert finishte als tweede op 25 seconden van de winnaar.

Drie jeugdige Peddelaars, kwamen zondag aan de start van de veldrit in Leiden. Daar finishten ze alle drie in de top tien, met Mirthe Buurmeijer op de tweede plaats, na een goede wedstrijd.  Ruud Junior Nagengast finishte als zesde en Thom Berends werd zevende.

In Coevorden stond de vierde wedstrijd, in de ICW Wintercompetitie Noord, op het programma. De deelname was niet overweldigend groot en in sommige wedstrijden verschenen alleen renners van De Peddelaars aan de start. Zij drukten dan ook een nadrukkelijk stempel op de wedstrijden, met zes eerste plaatsen. Die werden behaald door; Luuk Buiten en Danny Turkstra bij de jeugd, Juul Nagengast won bij de nieuwelingen-jongens en Manon Turkstra bij de nieuwelingen-meisjes. Iris Offerein won de MTB-wedstrijd voor nieuwelingen-meisjes en Anniek Mos won bij de juniorvrouwen. Er waren tweede plaatsen voor Vera Winnubst en Mads de Roos bij de jeugd, terwijl Patrick van der Duin tweede werd in de veldrit voor heren en Mees Steenbergen werd tweede in de MTB wedstrijd voor nieuwelingen, hier werd Chris Offerein derde. Ook was er een derde plaats voor Antoine Kroezen in de veldrit voor junioren. In de jeugdwedstrijden werd Tsjisse Weening vierde, Jip Kerssies vijfde en Djuani van der Gouw achtste. In Dommelen/Valkenswaard kreeg de wedstrijd van zaterdag een vervolg, met een wedstrijd voor nieuwelingen, waarin Bjorn Hommes 20e werd en bij de junioren finishte Maiko Timmer op de achtste plaats.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht