Peddelaars Hiemstra en Dekker winnen.

Voor de veldrijders draait het seizoen op volle toeren en de renners van  De Peddelaars zijn daarin erg succesvol. Zaterdag stond in Dommelen bij Valkenswaard, de Pietencross op het programma voor de jeugd. Negen Peddelaars maakten de verre reis naar het Brabantse land en veroverden drie podiumplaatsen. De beste was Finn Hiemstra met zijn zege bij de 12-jarigen. In deze categorie werd Thomas Huitema derde, na een val en materiaalpech, kwam hij sterk terug en finishte als derde toch nog op het erepodium. Flore de Groot bereikte als tweede de eindstreep in Dommelen en er waren ook top tien klasseringen voor; Mirthe Buurmeijer en Mads de Roos als zesde en Thom Berends finishte op de negende plaats. Danny Turkstra werd 18e en Tsjisse Weening volgde als 21e.

In Oudewater was ook startgelegenheid voor de veldrijders. Daar zorgde Juul Nagengast voor een opmerkelijke prestatie, door als tweede te finishen in de wedstrijd voor de categorie nieuwelingen (jongens 15 en 16 jaar). Juul heeft net de overstap gemaakt van de jeugd naar de nieuwelingen en dit was zijn beste uitslag van dit seizoen. De overwinning was voor Cas Jansen uit Hilversum. Rick Doornbos finishte als 14e. In de wedstrijd voor masters 40+, was het Erik Dekker, die de overwinningsbloemen in ontvangst mocht nemen. Hij verwees net als vorige week Micha de Vries uit Hilversum naar de tweede plaats. Een mooie prestatie van Erik Dekker, die duidelijk de sterkste is in de categorie masters 40+. Zijn clubgenoot Jan de Vries finishte als 23e en Rudi Nagengast werd 35e.

In het Belgische Koksijde, stond een wedstrijd, die meetelt voor de wereldbeker op het programma. Bij de beloften verscheen Jens Dekker, na een lange blessureperiode weer aan het vertrek. Hij deed dit erg goed met een mooie derde plaats.

Jens Dekker na veel pech weer terug op podium (foto: RTV Drenthe/Karin Mulder)foto RTV Drenthe

Hij had een goede start, maar viel terug naar de 14e plaats in de strook met duinzand. Maar hij vocht zich heel knap terug en juist in het mulle zand was hij de beste en melde zich weer op het voorste plan. Het werd een mooie strijd om de ereplaatsen en daarin was de Brit Thomas Pidcock de beste. De Fransman Antoine Benoist volgde op 28 seconden als tweede en Jens Dekker kwam als derde over de eindstreep, op 42 seconden na de winnaar. Hij was hiermee duidelijk de beste Nederlander. Doordat hij, wegens knieproblemen, een paar wedstrijden heeft gemist, kan hij geen aanspraak meer maken op de eerste plaats in het eindklassement.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht