Zilver voor Erik Dekker op WK veldrijden.

Aan het Zilvermeer in het Belgische Mol, werd het wereldkampioenschap veldrijden georganiseerd voor de categorie Masters. Dat zijn mannen en vrouwen vanaf de leeftijd van 30 jaar. Erik Dekker moest hier zijn titel verdedigen in de groep van 45 – 49 jaar. Hier verschenen 58 coureurs aan de startstreep en zij maakten er een spannende wedstrijd van. Erik Dekker deed zijn uiterste best, om zijn titel te prolongeren, maar slaagde niet in zijn opzet. De Slowaak Milan Barenyl was duidelijk te sterk en bereikte solo winnend de eindstreep. Op 28 seconden volgde Erik Dekker als tweede. De nummer twee van vorig jaar, de Belg Arne Daelman, moest nu tevreden zijn met het brons, op 56 seconden na de winnaar. In de leeftijdsgroep van 50 – 54 jaar, werd Jan de Vries 27e. In Nederland stond er slechts één veldrit op de kalender en die werd verreden in het Brabantse Lieshout, waar de jeugd startgelegenheid vond. De Peddelaarsjeugd kwam hier tot goede prestaties, met drie podiumplaatsen. In de jongste categorie wist Flore de Groot haar wedstrijd heel knap te winnen. En in de volgende wedstrijd werd Mirthe Buurmeijer keurig tweede op zeven seconden na de winnaar. Bij de 12-jarigen finishte Finn Hiemstra na een inhaalwedstrijd als vierde net naast het podium. Thomas Huitema werd zevende in deze wedstrijd. De wedstrijd voor de 13-jarigen kende een uitermate spannend verloop.  In de spurt voor de zege kwam Ruud Junior Nagengast minder dan een seconde tekort voor de volle winst. Nu moest hij alleen Keije Solen uit Zwolle voor laten gaan. Mads de Roos reed ook een sterke wedstrijd en finishte als achtste en Danny Turkstra volgde als tiende ook in het voorste gelid. Tsjisse Weening volgde op de 31e plaats. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er nu gereden op een parkoers met blubber, waar de jonge Peddelaars hun technische vaardigheden goed konden uitspelen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht