Iris Offerein vierde in veldrit van Norg.

Dichtbij huis in Norg stond tweede kerstdag, een veldrit op het programma. Daar waren er voor de renners van De Peddelaars, net geen podiumplaatsen. Bij de nieuwelingen meisjes was Iris Offerein daar dichtbij, met een keurige vierde plaats op slechts vijf seconden van de nummer drie. Rosan Dekker kwam hier als 11e over de finish. Bij de junioren werd Maiko Timmer ook heel mooi vierde. Bij de nieuwelingen won Tibor Del Grosso uit Eelde en hier was Bjorn Hommes de beste Peddelaar, met een 11e plaats. Juul Nagengast volgde als 15e, Mees Steenbergen werd 20e en Rick Doornbos bereikte als 27e de eindstreep. Bij de elite en beloften, was de zege voor Kyle Agterberg uit Maartensdijk. Hier finishte Patrick van der Duin als zevende en Rick de Vries volgde op de achtste plaats.

In het Belgische Heusden – Zolder, werd de zevende wedstrijd voor het Wereldbeker – klassement verreden. Bij de heren beroepsrenners, boekte Mathieu van der Poel zijn 18e seizoenzege, op een totaal van 20 gereden wedstrijden. Bij de vrouwen was het een spannende wedstrijd, waar Marianne Vos als eerste de finish passeerde. De Nederlandse kampioene Lucinda Brand werd tweede en de derde plaats was voor de wereldkampioene Sanne Cant (B.). Fleur Nagengast reed ook een sterke wedstrijd en uit een veld van 89 rensters, werd ze keurig 15e.  Doordat Ceylin del Carmen Alvarado vierde werd in deze wedstrijd, nam zij de leiderstrui in het klassement van rensters onder 23 jaar, over van Fleur Nagengast. Die nu de tweede plaats inneemt. Bij de vrouwen wordt het WB-klassement aangevoerd door Marianne Vos met 414 punten. Tweede is Sanne Cant met 358 p. en de derde plaats is voor Annemarie Worst, de regerende Europese kampioene uit Nunspeet, met 314 punten. In dit klassement is Fleur Nagengast tiende.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht