Ruud Junior Nagengast wint veldrit in Benschop.

In de laatste dagen van 2018, was er nog volop startgelegenheid voor de veldrijders van De Peddelaars. Zaterdag werd er gereden in Benschop en daar was het Ruud Junior Nagengast, die bij de 13-jarigen als eerste de eindstreep passeerde. Een erg goede prestatie en hier finishten nog drie clubgenoten van hem in de top tien. Danny Turkstra werd vierde, Jette de Groot zesde en Mads de Roos volgde als achtste. Bij de nieuwelingen finishte Juul Nagengast als vierde en zorgde Mees Steenbergen ook voor een goede prestatie, met zijn negende plaats. In deze wedstrijd werd Rick Doornbos 20e. Bij de masters 40+ bereikte Jan de Vries als 13e de finish en hier werd Rudi Nagengast 28e.

In de veldrit van Breda was er als derde een podiumplaats voor Finn Hiemstra. Luuk Buiten werd hier keurig vierde. Bij de 13-jarige jeugd werd Danny Turkstra tiende en Mads de Roos 13e.

Voor de jeugd was er vrijdag startgelegenheid in het Brabantse Liessel. Daar werd gereden op een leuk, maar smal rondje. Met haar zege bij de jongste jeugd, was Flore de Groot de succesvolste Peddelaar. Finn Hiemstra reed ook een sterke wedstrijd en finishte als tweede. Ook Ruud Junior Nagengast mocht als derde mee op het erepodium. Mirthe Buurmeijer had nog last van een eerder opgelopen blessure, maar werd toch nog keurig vijfde, evenals Danny Turkstra, die ook bezig is aan een goed seizoen. Jette de Groot kwam als achtste over de eindstreep, net voor Mads de Roos als negende en Tsjisse Weening werd 17e.

Zaterdag werd er ook gereden in het Belgische Bredene. Daar won de Nederlandse kampioene Lucinda Brand de wedstrijd voor vrouwen en daar finishte Fleur Nagengast heel knap als zevende.

Zondag werd de 16e Kasteelcross van Vorden verreden. Daar waren er geen podiumplaatsen voor De Peddelaars, maar wel mooie top tien klasseringen. De beste was Iris Offerein, met een vijfde plaats bij de nieuwelingen meisjes. Maiko Timmer finishte als achtste bij de junioren, waar Pepijn Reinderink uit Ruurlo won. Mees Steenbergen was met zijn 16e plaats de beste Peddelaar in de categorie nieuwelingen, waar Chris Offerein 38e werd.

Op de eerste zondag na de Tour de France, zondag 4 augustus, wordt de Gouden Pijl van Emmen georganiseerd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht