Peddelaar Flore de Groot wint twee keer.

In de jongste jeugdcategorie bij het veldrijden, won Flore de Groot in het afgelopen weekeinde twee keer in Brabant. Zaterdag was ze de snelste in de Warande jeugdveldrit van Oosterhout en zondag won ze in Sint Michielsgestel.  De jeugd van De Peddelaars was zaterdag goed op dreef in Oosterhout, met zeven top tien klasseringen. Naast Flore de Groot waren er ook podiumplaatsen voor, Finn Hiemstra en Jette de Groot, met hun derde plaatsen. Verder werd Luuk Buiten heel knap zesde en Mirthe Buurmeijer en Thomas Huitema finishten als zevende. Ruud Junior Nagengast volgde op de negende plaats, na een val en materiaalpech, ook Dido Jalving werd negende.  Verder werd Mads de Roos 13e, Danny Turkstra 16e , Thom Berends 17e en Sem Jalving 24e.

Zondag in Sint Michielsgestel kwamen zeven jeugdige Peddelaars aan het vertrek en zij waren ook bijzonder succesvol. Behalve voor Flore de Groot was er ook een zege voor Ruud Junior Nagengast, uit een groot deelnemersveld. Mirthe Buurmeijer reed ook goed en mocht als derde mee op het ereschavot. Hier werd Dido Jalving vijfde, Jette de Groot zesde, Danny Turkstra tiende, Sem Jalving elfde en Thomas Huitema volgde als 12e, na vijf keer problemen met zijn ketting.  Voor de oudere categorieën was er zondag startgelegenheid in Sint Michielsgestel. Bij de junioren werd Maiko Timmer negende en een zelfde klassering was er voor Juul Nagengast bij de nieuwelingen. In die wedstrijd werd Bjorn Hommes 13e , Jasper Huitema 16e en Mees Steenbergen 32e.  Bij de masters finishte Rudi Nagengast op een 37e plaats.

Zondag werd er ook gereden in ’s Heerenberg en daar werd Iris Offerein heel knap zesde bij de categorie nieuwelingen meisjes. Bjorn Hommes reed ook een sterke wedstrijd en finishte als zesde bij de nieuwelingen jongens. Daar werd, Jasper Huitema negende, Juul Nagengast 13e en Mees Steenbergen volgde in zijn spoor als 14e. Bij de masters werd Jan de Vries 18e en Rudi Nagengast 26e. In België werd zondag de Brusselse Universities Cyclocross verreden. Bij de vrouwen won de Rotterdamse Ceylin del Carmen Salvarado. Fleur Nagengast kwam als 18e over de eindstreep. Bij de beroepsrenners was Mathieu van der Poel duidelijk de sterkste. Hij is aanstaande zondag ook de grote favoriet voor de nationale titel. Die worden zaterdag en zondag betwist in het Brabantse Huijbergen. Zaterdag rijden de nieuwelingen jongens en meisjes, de masters 40 en 50+ en de amateurs/sportklasse. Daar zijn ook een aantal Peddelaars kandidaat voor het erepodium.       Jens Dekker zal in dit kampioenschap niet aan de start verschijnen.

Geplaagd door blessures en ziekte is hij gestopt en wil nu eerst uitgezocht hebben, wat de oorzaak is van al deze tegenslagen. Hij heeft derhalve nog geen plannen voor het snel naderende wegseizoen.

In Veendam werd de achtste wedstrijd van de ICW Wintercompetitie 2018-2019 zondag verreden. Ook daar waren de renners van De Peddelaars succesvol, met eerste plaatsen voor Mads de Roos en Manon Turkstra. Tsjisse Weening en Thom Berends finishten als tweede en Antoine Kroezen werd derde. Verder werd Naud Rusch vijfde en Djuani van der Gouw zesde.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht