Zilver voor Ruud Junior Nagengast op NK veldrijden en GOUD voor Flore de Groot

Zaterdag werd op het recreatieterrein Berkendonk bij Helmond, het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd  georganiseerd. Hier zorgden de renners van De Peddelaars, met vier podiumplaatsen voor een goed resultaat. Bij de 13-jarige jongens verschenen 63 renners aan de start en zij zorgden voor een mooie en vooral spannende wedstrijd. Het gebeurd niet vaak, dat een veldrit in een eindsprint wordt beslist, maar dat was hier wel het geval. In de laatste 200 meter gingen, Keije Solen uit Zwolle en Ruud Junior Nagengast, schouder aan schouder aan de leiding.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen

Pas op de eindstreep viel de beslissing in het voordeel van Keije Solen. Zo moest Ruud Junior Nagengast na een prachtige wedstrijd, tevreden zijn met een zilveren tweede plaats. Zijn clubgenoten Mads de Roos en Danny Turkstra werden 13e en 19e in deze wedstrijd.

Bij de meisjes van 9 jaar, was het Peddelaar Flore de Groot, die haar titel verdedigde. Vanaf de start ging ze aan de leiding en die positie kwam niet meer in gevaar, zodat zij opnieuw Nederlands kampioen werd. Luuk Buiten had bij de jongens van 8 jaar, een slechte start, maar kwam goed terug naar een achtste plaats. Vera Winnubst reed bij de 8-jarige meisjes een goede wedstrijd en zag dit beloond met een vierde plaats. Mirthe Buurmeijer had een minder goede dag en belande niet op het erepodium, met haar vierde plaats, waar ze niet tevreden mee was. Dido Jalving volgde in die wedstrijd als goede zesde. Naud Rusch werd bij de 10-jarige jongens 27e en Djuani van der Gouw werd 21e bij de 11-jarige jongens. Jette de Groot leek bij de meisjes van 14 jaar voor de tweede kampioenstrui voor De Peddelaars te gaan zorgen. Ze reed lang aan de leiding en pas in de allerlaatste meters werd ze voorbij gereden en zo moest ze tevreden zijn met de zilveren medaille. Bij de 12-jarige jongens kwamen 54 renners aan het vertrek en zij zorgden ook voor een mooie wedstrijd. Hier was het Thomas Huitema, die als derde de eindstreep passeerde en zo ook mee mocht op het erepodium. Finn Hiemstra werd hier zesde en Sem Jalving volgde als 36e.  Dit kampioenschap was tevens de afsluiting van het veldritseizoen voor de jeugd. Ze doen het een maand wat rustiger aan en gaan dan weer hun geluk beproeven in de wegwedstrijden.

Zaterdag stond er in Rucphen ook een veldrit op het programma. Daar kwamen ook twee Peddelaars aan het vertrek. Van hen was Maiko Timmer het succesvolst, met een 12e plaats bij de junioren. Bjorn Hommes finishte als 14e in de wedstrijd voor de categorie nieuwelingen.

De finalewedstrijd in de ICW Wintercompetitie Noord 2018 – 2019 in Norg, is zondag afgelast.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht