Fleur Nagengast tweede in WB klassement.

Zondag werd in Hoogerheide de laatste veldrit voor het Wereldbeker klassement verreden. Er werd gereden op een door de weersomstandigheden, modderig en glad parkoers.

Fleur Nagengast eindigt op de tweede plek in het eindklassement onder 23 jaarfoto RTV Drenthe

Bij de beroepsrenners boekte Mathieu van der Poel, zijn 26e zege van dit seizoen. Hij hield de Belgische kampioen Toon Aerts 13 seconden achter zich. De derde plaats was voor de regerende wereldkampioen Wout van Aert (B.). De wereldbeker werd gewonnen door Toon Aerts met 615 punten, voor Wout van Aert met 613 punten. De derde plaats in het eindklassement was voor Mathieu van der Poel met 400 punten, dit kwam, doordat hij een aantal WB-wedstrijden niet heeft gereden. Bij de vrouwen won de Nederlandse kampioene Lucinda Brand, de wedstrijd in Hoogerheide. Het WB-klassement werd gewonnen door Marianne Vos, die 559 punten scoorde. Het eindklassement voor beloften-vrouwen, vrouwen tot 23 jaar, werd gewonnen door de Rotterdamse Ceylin del Carmen Salvarado en hierin werd Fleur Nagengast heel knap tweede. Zondag om 11.00 uur start ze in het WK in het Deense Bogense, in de titelstrijd voor beloften.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht