Jonge Peddelaars sterk in trainingsritten Emmen.

Op het sportcomplex De Meerdijk in Emmen, werden zaterdag trainingsritten op de weg georganiseerd, voor het snel naderende wielerseizoen voor de wielrenners. Vooral bij de categorieën nieuwelingen, waren de renners van De Peddelaars superieur. Bij de jongens won Björn Hommes, voor Juul Nagengast en Jasper Huitema als tweede en derde. Chris Offerein werd zesde en Rick Doornbos volgde op de zevende plaats. Bij de meisjes won Karlijn Koops, werd Manon Turkstra tweede, Rosan Dekker werd derde en de vierde plaats was voor Iris Offerein. Bij de amateurs finishte Emiel Kunkeler als 11e en Kees Kunkeler was tweede bij de categorie elite. Aniek Mos werd tweede bij de juniorvrouwen en een zelfde klassering was er voor Antoine Kroezen bij de junioren jongens.

Op het Ronostrand werd zondag de finale van de ICW-Noord Wintercompetitie 2018-2019, georganiseerd. Manon Turkstra won de veldrit bij de nieuwelingen meisjes en Antoine Kroezen was tweede bij de junioren. Anniek Mos won de MTB-wedstrijd bij de juniorvrouwen en Vera Winnubst was eerste in de veldrit voor 8-jarige meisjes. Tsjisse Weening finishte als tweede in de veldrit voor jongens van 13 en 14 jaar. Hierna werden de eindklassementen opgemaakt en daarin waren er eerste plaatsen voor; Tsjisse Weening, Manon Turkstra en Vera Winnubst. Antoine Kroezen werd tweede bij de junioren.

De inschrijving voor de European Junior Cycling Tour Assen, ging op 4 februari onrustig van start. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken en de categorieën waren ingedeeld, was er een zeer gemêleerde deelnemerslijst ontstaan. Er hadden zich 817 deelnemers aangemeld, uit 22 verschillende landen. Er waren een drietal nieuwe landen bij en dat zijn Canada met 10 deelnemers, Mexico (5 X) en Hongkong, dat met twee renners naar Assen komt. De wedstrijd begint op maandag 30 juli, met een proloog en de afsluiting is op zaterdag 4 augustus met een criterium.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht