Coen Vermeltfoort wint ook in Groningen.

Zaterdag stond de 41e editie van de wielerronde van Groningen op het programma. Een klassieker over 172 kilometer, met start- en finishplaats Uithuizermeeden. Er verschenen 130 renners aan het vertrek, verdeeld over 19 ploegen. Op de open vlakte van het Groninger land viel het veld snel uiteen en zo was er na 60 kilometer een kopgroep van elf renners. De kopgroep groeide snel naar 30 renners, toen was er 75 kilometer afgelegd. De leidende groep werd langzaam maar zeker kleiner en na 136 km. gingen er nog slechts zes coureurs aan de leiding, met 55 seconden voorsprong op een volggroep van 15 renners. Daarbij ook Peddelaar Coen Vermeltfoort in de kleuren van het Alecto Cycling Team. Hij ging alleen op jacht naar de leiders en na 12 kilometer sloot hij aan bij de koplopers. Met nog 20 kilometer te gaan naar de finish, plaatste Coen Vermeltfoort opnieuw een demarrage en die werd niet direct beantwoord. Snel was zijn voorsprong meer dan 10 seconden en vrij snel was dat meer dan een halve minuut. Niemand kon hem nog bedreigen en zo bereikte hij solo winnend de eindstreep in Uithuizermeeden,  met een voorsprong Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buitenvan nog 16 seconden.

 

 

Na de winst vorige week in de Ster van Zwolle, was dit reeds zijn tweede zege van dit nog prille wielerseizoen. De Belg Jordi Meeus kwam als tweede over de finish en de derde plaats was voor Arvid de Kleijn uit Herveld. Coen Vermeltfoort was erg blij met deze overwinning en zei aan de finish; “Dit had ik niet verwacht, maar als je ergens aan begint, moet je het ook afmaken. Maar winnen in de sprint doet minder pijn, dan na een solo van 20 kilometer. Nu maar proberen om deze lijn voort te zetten. Ik fietste hier niet met een bepaalde druk, omdat ik vorige week al had gewonnen.” Zijn volgende wedstrijd is aanstaande zondag de 43e Dorpenomloop van Rucphen.

De jaarlijkse jeugdbokalen van De Peddelaars, werden zaterdagavond uitgereikt in de kampeerboerderij Wouda in Appelscha.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

De Peddelaarsjeugd had daar een gezellig trainingsweekeinde. Er werden twee soorten bokalen uitgereikt, de Sent Waninge en metselbedrijf Meinen bokaal. De eerste vijf in beide groepen waren; Sent Waninge bokaal jongens 1. Finn Hiemstra, 406 p. 2. Thomas Huitema 323 p. 3. Juul Nagengast 269 p. 4. Danny Turkstra 251 p. en 5. Ruud Nagengast 247 p.  Meisjes; 1 Mirthe Buurmeijer 272 p. 2. Flore de Groot 217 p. 3. Manon Turkstra 207 p. 4. Loes Brouwer 179 p. 5. Lisa Metselaar 88 punten. Metselbedrijf Meinen bokaal; 1. Finn Hiemstra 32 podiumpunten. 2. Mirthe Buurmeijer 25 p. 3. Thomas Huitema 22 p. 4. Ruud Nagengast 15 p. en 5 Danny Turkstra 10 punten. Ook werden de jeugdleden, die op het NK een podiumplaats hadden veroverd in het zonnetje gezet. Dat waren; Flore de Groot, nationaal kampioen op de weg en in het veld. Ruud Nagengast en Jette de Groot tweede op het NK-veldrijden. Mirthe Buurmeijer derde NK weg en Thomas Huitema derde NK veldrijden.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht