Zaterdag Omloop van N/W Overijssel.

Voor de 47e keer staat aanstaande zaterdag de wielerklassieker “Omloop van Noord West Overijssel” op de kalender. Hier komen vier categorieën wielrenners aan het vertrek. Om 9.00 uur wordt begonnen met de nieuwelingen meisjes (15 – 16 jaar) en juniorvrouwen (17 – 18 jaar). Ondanks de gelijktijdige start, rijden ze wel elk een afzonderlijke wedstrijd. De start is op het Havenplein in Genemuiden en de finish is om plm. 11.00 uur in de Prinses Julianastraat in Genemuiden. De wedstrijd gaat over 67 kilometer en er verschijnen zes Peddelaars aan de start. Om 9.20 en 10.20 uur passeert de karavaan Zwartsluis. De heren nieuwelingen gaan om 12.00 uur van start in Genemuiden en finishen daar omstreeks 14.00 uur. Hun wedstrijd gaat ook over 67 kilometer. Ook hier komen zes jonge Peddelaars aan het vertrek. Drie van hen reden afgelopen zaterdag erg sterk in de Omloop van de Braakman. Jasper Huitema werd daar vierde en  Juul Nagengast (14e) en Björn Hommes (17e) finishten ook heel knap in de top 20. Hier verschijnen 52 ploegen met drie renners aan de start. Door de komst van een Belgische formatie heeft deze wedstrijd een internationaal tintje. De laatste wedstrijd is die voor de categorie junioren en zij beginnen om 15.00 uur aan hun rit over 118 kilometer en worden om ongeveer 18.00 uur terug verwacht in Genemuiden. Hier starten De Peddelaars met drie renners en hier komen 48 ploegen aan de start. De nieuwelingen passeren Zwartsluis, waar een premiesprint is op de Blauwehandseweg, om 12.20 en 13.15 uur. De junioren passeren daar om 15.20 en 17.20 uur.  De organisatie is in handen van de Stichting Wielerpromotie Genemuiden.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht