Coen Vermeltfoort wint ook in Oploo.

Zondag stond de wielerronde om de Gouden Helm Trofee van Oploo op de kalender. Bij de elite en beloften won Coen Vermeltfoort, zijn vierde wedstrijd van dit nog korte wegseizoen. In de eindspurt verwees hij Alex Molenaar en Luc Bugter, naar de plaatsen twee en drie. In de jeugdronde van Hoorn finishte Thomas Huitema als tweede in zijn wedstrijd. In Duitsland werd in Börger gereden, om de Frühjahrspreis der Gemeinde Börger. Ook daar was er een Peddelaar, die plaats mocht nemen op de hoogste trede van het erepodium. Gert Mulderij was daar de snelste in de wedstrijd voor veteranen. De Ronde van Vlaanderen werd heel verrassend gewonnen door de Italiaan Alberto Bettiol, wat tevens zijn eerste overwinning was als beroepsrenner. Pascal Eenkhoorn bracht deze wedstrijd ook tot een goed einde en finishte als 62e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht