Karlijn Koops negende in klassieker.

Zaterdag werd voor de 47e keer de wielerklassieker Omloop van Noord/West Overijssel verreden, met start- en finishplaats Genemuiden. De nieuwelingen meisjes en juniorvrouwen gingen gelijktijdig van start. De wedstrijd had een zenuwachtig begin, met veel valpartijen en lekke banden. Bij de nieuwelingen meisjes was, Babette van der Wolf uit Oude Tonge de snelste. Karlijn Koops van De Peddelaars handhaafde zich ook keurig in het voorste gelid en reed met haar negende plaats, naar een knappe top tien klassering. Ilse Pluimers uit Enter bereikte solo winnend de eindstreep in de wedstrijd voor juniorvrouwen. Lieke Nooyen uit Coevorden won de spurt van de volggroep en mocht zo als tweede mee op het erepodium. Anniek Mos was hier met haar 23e plaats de beste Peddelaar. De winnares van vorig jaar Rosalie van der Wolf, werd nu 13e. Bij de nieuwelingen jongens was de eerste plaats voor Elmar Abma uit Wolvega. Omdat hij niet over een sterke eindsprint beschikt, reed hij in de slotfase weg uit de kopgroep van tien renners en bereikte winnend solo de eindstreep. Arno van Krimpen uit Groot Ammers won de spurt voor de tweede plaats en Mike Bronswijk (Honselersdijk) werd derde. Björn Hommes was de beste Peddelaar op de 15e plaats. Jasper Huitema finishte als 26e, Mees Steenbergen werd 53e en Juul Nagengast finishte als 72e. In de wedstrijd voor junioren bereikten slechts 30 renners de eindstreep. Winnaar was Enzo Leijnse uit Amstelveen, die wegreed uit een kopgroep van zeven renners. Olav Kooy (Numansdorp), die in 2017 de snelste nieuweling was, werd nu de tweede junior. Owen Geleijn uit Rijsenhout, mocht als derde mee op het erepodium.

De 32e Omloop van de Veenkoloniën, voor elite renners en beloften, met start- en finishplaats Veendam, werd gewonnen door Jos Koop uit Delft. Hij was de snelste van een kopgroep met elf renners. Hierna volgde een groot peloton van 60 coureurs. Dit was een wedstrijd uit de clubcompetitie en Aron de Jong was als 45e de beste Peddelaar. Sebastian Vester werd 72e en Rick de Vries volgde als 88e.

De jeugd vond startgelegenheid in Leeuwarden, waar de derde jeugdronde op het programma stond. Met drie overwinningen en drie tweede plaatsen waren De Peddelaars bijzonder succesvol in Leeuwarden. Winnaars waren; Dido Jalving, Flore de Groot en Finn Hiemstra en tweede plaatsen waren er voor Jip Kerssies, Thomas Huitema en Luuk Buiten. Voor Mirthe Buurmeijer was er als derde ook een plaats op het erepodium. Verdere ereplaatsen waren er voor; Jette de Groot vierde en er waren vijfde plaatsen voor Tjisse Weening en Thom Berends. Djuani van der Gouw finishte als zesde en achtste werden, Sem Jalving, Esmee Idsinga en Vera Winnubst. Ook Mirthe Idsinga bracht als 12e haar wedstrijd tot een goed einde.  Bij de 12-jarigen reden Finn Hiemstra en Thomas Huitema al snel weg bij de rest en zij veroverden zo de eerste twee plaatsen in hun wedstrijd. Bij de jongste jeugd kwam Luuk Buiten slechts zes seconden tekort voor de eerste plaats, die nu werd ingenomen door zijn clubgenoot Flore de Groot.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht