Acht podiumplaatsen voor Peddelaarsjeugd in Drachten.

Voor de jeugdrenners was er zaterdag startgelegenheid in de wielerronde van Drachten. Voor de jeugd van De Peddelaars verliep deze wedstrijd erg succesvol, met acht podiumplaatsen, waarvan drie op de hoogste trede. Dido Jalving, Jette de Groot en Finn Hiemstra wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Er waren tweede plaatsen voor; Flore de Groot, Mirthe Buurmeijer en Thomas Huitema. Luuk Buiten en Danny Turkstra mochten als derde ook mee op het ereschavot. Verder waren er top tien klasseringen voor, Djuani van der Gouw en Mads de Roos op een vierde plaats. Esmee Idsinga werd zevende, Thom Berends achtste, Loes Brouwer en Vera Winnubst finishten als negende en Sissy Mos werd tiende. Mirte Idsinga  en Tjisse Weening brachten hun wedstrijd ook tot een goed einde en werden 11e en 13e.

In het kader van de clubcompetitie werd de Zuiderzeeronde verreden, over een afstand van 175 kilometer. Hier kwamen De Peddelaars ook met een ploeg aan het vertrek. Van hen was Aron de Jong het succesvolst met een 41e plaats. Martijn Dijkstra werd 44e, Jan Dijkstra 64e en Rick de Vries kwam als 75e over de eindstreep. Bij de junioren finishte Lars Mulderij als 26e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht