Finn Hiemstra derde in Apeldoorn.

In Apeldoorn werd zondag de BAM Ronde van Gelderland voor de jeugd verreden. Daar verschenen ook een aantal jonge Peddelaars aan het vertrek. Van hen was Finn Hiemstra het succesvolst, met een knappe derde plaats. Thomas Huitema volgde op de vierde plaats, Jette de Groot finishte als vijfde en er was een zesde plaats voor Dido Jalving. Nog een drietal Peddelaars bracht deze wedstrijd tot een goed einde, van hen werd Mirthe Buurmeijer 11e, Mads de Roos 14e en Danny Turkstra kwam als 20e over de eindstreep.

In het Duitse Steinfurt reed Karlijn Koops een wedstrijs met de jongens en finishte daar als 22e.

Afgelopen week werd de Healty Ageing Tour voor vrouwen verreden. Dit was een wedstrijd over vijf etappes, met een ijzersterke internationale deelname. Peddelaar Lonneke Uneken handhaafde zich erg goed in dit internationale gezelschap. Haar beste resultaat was een vijfde plaats in de derde etappe en in de laatste etappe finishte ze als achtste. In het eindklassement werd ze 24e, achter winnares Lisa Klein uit Duitsland. Ellen van Dijk werd tweede en de derde plaats op het erepodium was voor Kirsten Wild. Aafke Soet hield zich ook goed staande en werd 64e in de eindstand.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht