De Peddelaars in Limburg.

Een aantal jonge Peddelaars maakte zondag de verre reis naar het Zuid Limburgse Eijsden, om daar deel te nemen aan het kasseiencriterium. Het was voor hen een vreemd en zwaar parkoers waar op gereden werd. Toch finishten zes van de acht bij de top tien. Finn Hiemstra reed erg sterk en zag dit beloond met een keurige derde plaats op het erepodium. Flore de Groot werd vierde in haar wedstrijd en er waren zesde plaatsen voor Thomas Huitema en Mirthe Buurmeijer. Voor Ruud Junior Nagengast was er een zevende plaats, direct gevolgd door Jette de Groot als achtste. Danny Turkstra werd 15e en Kirsten Buurmeijer 19e.  Mads de Roos moest door een val de strijd voortijdig staken. Mirthe Buurmeijer werd door de jury gekozen als renster van de dag en kreeg hiervoor een extra prijs.  In de wedstrijd voor nieuwelingen werd Juul Nagengast 28e  en Mees Steenbergen 29e.

In ’s Gravendeel finishte Coen Vermeltfoort als zesde in een wedstrijd voor elite-renners en beloften.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht