Peddelaars jeugd dominant in Drachten.

Zaterdag werd in Drachten de eerste wedstrijd van de noordelijke wielercompetitie verreden. Met vijf plaatsen op het erepodium, waren de jeugdrenners van De Peddelaars erg succesvol. Dido Jalving wist haar wedstrijd winnend af te sluiten en er waren tweede plaatsen voor; Thom Berends, Sem Jalving en Manon Turkstra. Marthijn Berends mocht als derde ook mee op het erepodium. Djyaro Bosma finishte als vijfde in de wedstrijd voor nieuwelingen en junioren. Naud Rusch werd negende bij de jeugd van tien jaar. Ook kwamen er vijf jeugdrenners aan het vertrek in de ronde van Oldenzaal. Mirthe Buurmeijer werd daar vierde in haar wedstrijd en Jip Kerssies werd bij de jongens van 14 jaar ook vierde in de eindspurt van acht koplopers. Djuani van der Gouw finishte als achtste, Danny Turkstra werd 13e en Kirsten Buurmeijer beëindigde haar wedstrijd als 27e. In het Zuid Limburgse Mechelen, werd voor de negende keer de Kleeberg Challenge georganiseerd en ook hier waren De Peddelaars aanwezig. Bij de jeugd werden vier top tien klasseringen behaald. Finn Hiemstra was met zijn vierde plaats het succesvolst. Ruud Junior Nagengast werd zesde, Mads de Roos achtste en Jette de Groot volgde als negende. Bij de nieuwelingen reed Björn Hommes een sterke wedstrijd en zag dit beloond met een mooie achtste plaats. Juul Nagengast bereikte als 30e de eindstreep.

Op 19 mei staat de Ronde van De Wijk, na een jaar afwezigheid, weer op het programma. Daar is dan startgelegenheid voor de jeugd, vrouwen en mannen in de categorieën elite, beloften en amateurs. De start- en finishplaats is bij de molen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht