Aanstaande zondag 19 mei ronde van De Wijk.

Voor de 59e keer staat de ronde van De Wijk voor aanstaande zondag op de wielerkalender. De eerste ronde van De Wijk werd verreden op 5 juli 1958. Vorig jaar is deze wedstrijd niet verreden en in het verre verleden was dit een vast gebeuren op paasmaandag. Het programma voor aanstaande zondag, omvat wedstrijden voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar, verdeeld over zeven leeftijdscategorieën. Het eerste vertreksein klinkt om 9.30 uur bij de molen aan de Dorpsstraat in De Wijk, waar ook de finish is.  Momenteel hebben zich 120 jeugdige renners aangemeld, waarbij 21 renners van de organiserende vereniging De Peddelaars. Met Loes Brouwer is er ook dit jaar een plaatselijke favoriet bij de jeugd, zij start in categorie 6. In de eerste wedstrijd van de dag, start ook Luuk Buiten uit Hoogeveen, die zaterdag 11 mei zijn allereerste wedstrijd won in Kampen. Om 13.45 uur gaan de vrouwen van start, in de categorieën elite, beloften, amateurs en juniorvrouwen. Hier komen 77 rensters aan het vertrek, met daarbij Femke Beuling uit Emmeloord, de winnares bij de juniorvrouwen in 2017. Om 15.00 uur is het de beurt aan de mannen en die zijn verdeeld over de categorieën elite, beloften en amateurs. Hiervoor hebben zich inmiddels 94 coureurs aangemeld en dit aantal zal waarschijnlijk in de laatste week nog stijgen tot boven de 100. Hier komen 15 renners van De Peddelaars aan het vertrek en zij zullen zeker mee willen strijden voor de ereplaatsen. De organisatie van dit wielerevenement is in handen van het wielercomité De Wiekopwieln en de WRV De Peddelaars.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht